Cicle de Refugiats 2018

Tal com anem fent any rere any, quan arriba juny celebrem el Cicle de Refugiats, dedicat a totes aquelles persones que viuen sota aquesta dura situació... És l'oportunitat de recordar a la ciutadania de Cornellà que això continua existint (no tan sols quan les notícies ens ho volen mostrar), i que no ens podem quedar indiferents. Per aquest motiu volem oferir formes d'informar-se més sobre el tema, amb informació fiable, de fonts de valor, algunes de les quals treballen sobre el propi terreny. Així, us portem 3 exposicions i un cinefòrum:


Diaris Il·lustrats de Persones Refugiades

Aquesta exposició proposa una mostra didàctica dels processos de vida de la població refugiada, específicament d'aquells que han participat en els tallers d'art-teràpia a la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR). A partir d'aquests tallers, quinze participants d'onze nacionalitats diferents han transformat els materials artístics en imatge i representació actual.

De qui? Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat

On? Biblioteca Sant Ildefons

Quan? Del 1 al 11 de juny

 

Refugiats, perquè?

Reivindicar el dret d'asil, fomentar l'acollida i generar actituds solidàries cap als refugiats que s'escapen de la violència, és imprescindible. Però és insuficient.

Cal treballar sobre les causes que aboquen milions de persones a fugir de casa. No podem deixar que els conflictes s'eternitzin, ni promoure guerres que acaben provocant desastres humanitaris, ni ignorar el patiment de milers de persones en molts llocs del planeta. 

L'exposicó "Refugiats, per què?" vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant de la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fia a les causes que cada dia obliguen a fugir de casa seva a milers de persones. Perquè ningú no vol ser refugiat.

De qui? FundiPau

On? Biblioteca Marta Mata

Quan? Del 18 de juny al 1 de juliol 

 

The Backway. Cap. 1: a l'origen de la migració africana

L'exposició "The Backway", és una mostra fotogràfica itinerant per municipis de Catalunya en el projecte PROCESSOS MIGRATORIS CONTEMPORANIS 2018. Aquesta exposicó combina textos, gràfics i fotografies que expliquen la principal ruta migratòria africana cap a Europa durant l'any 2017 i principis del 2018.

Està dissenyada per sensibilitzar a tota la població, però de forma especial, a aquelles persones que normalment no accedeixen a aquest tipus de contingut, i per això s'ha pensat especialment per a l'espai públic. És una exposicó que crida molt l'atenció i ofereix una comprensió fàcil i contextualitzada del fenomen migratori actual.

De qui? RUIDO Photo

On? Viaducte de la Renfe (on comença la Av. Salvador Allende)

Quan? Del 18 al 30 de juny

 

Cinefòrum

Visionat de la pel·lícula The Good Lie (2014) que parlarà sobre la temàtica dels refugiats. És una activitat enfocada a un públic juvenil, però serà una activitat oberta per a totes les persones que vulguin participar. Posteriorment farem un petit intercanvi d'opinions sobre el que ens ha semblat el film i el que pensem al respecte del tema en general.

On? Centre de Recursos Juvenils (CRAJ)

Quan? El 19 de juny a les 18:30