Cornellà Creació aborda el tsunami tecnològic i el seu impacte en la societat

L'edició 2018 Cornellà Creació Fòrum té aquest divendres 17 de juny una nova cita. Aquesta vegada, serà un face to face amb el cyborg Neil Harbisson i l’experta en transformació digital Sílvia Leal. La trobada començarà a les 9 hores al World Trade Center Almeda Park, on es podran conèixer els seus nous projectes, les seves inquietuds, les grans amenaces i de com els ciutadans estem implicats en aquests canvis. El presentador serà José Antonio Gallego, CEO d’Einsmer Business Designer.

Inscripcions
www.cornellacreacio.cat
   

Els ponents

Sílvia Leal
Assessora de la Comissió Europea en Competències Digitals

Experta internacional en e-Lideratge, transformació digital i innovació, Sílvia Leal és una persona clau per traslladar-nos la importància de potenciar l’energia innovadora i el lideratge conscient. En l’actualitat, assessora a la Comissió Europea en emprenedoria digital i també és la directora de programes de tecnologia de l’Institut d’Empresa.

Seleccionada en el rànquing ‘Top 100 Dones’ com a una de les expertes més influents d’Espanya, a més ocupa importants càrrecs en el món empresarial i acadèmic. Col·laboradora també en mitjans de comunicació com el programa ‘Emprende’ de RTVE, agència EFE o el diari El País. Sílvia Leal és l’autora dels llibres ‘E-renovarse o morir’ i ‘Ingenio, sexo y pasión’. Per a ella, aprendre tecnologia i fomentar l’esperit innovador és possible d’una forma divertida.

La fórmula del seu èxit està fundamentada en tres pilars bàsics que només ella sap conjugar: ingeni, passió i tecnologia.


Neil Harbisson
La primera persona reconeguda com a Cyborg

Músic i artista, Neil Harbisson és la primera persona reconeguda legalment com a un cyborg, quan en 2004 va aconseguir que l’administració britànica acceptés la renovació el seu passaport amb l’antena en la seva foto, considerant que l’implant és una part més del seu cos i no un dispositiu electrònic.

Neil Harbisson pateix acromatòpsia que causa veure en blanc i negre. L’antena té un sensor que envia senyals a un chip implantat al crani que converteix les freqüències de llum en vibracions a través de les quals, Neil Harbisson escolta els colors. Ara composa música traduint els colors en sons i pinta quadres fent el camí invers.

És el creador de la Cyborg Foundation juntament amb la coreògrafa Moon Ribas, en defensa del dret a incorporar la tecnologia en el cos i de convertir-se en cyborgs. Entre els avanços que ha aconseguit, Harbisson pot rebre sons de l’exterior per via satèl·lit o percebre colors de qualsevol racó del món.