L'Ajuntament de Cornellà se suma al rebuig contra la posada en llibertat dels membres de 'la Manada'

L'Ajuntament de Cornellà s'ha sumat a la concentració silenciosa de rebuig a la posada en llibertat provisional dels cinc joves condemnats pel cas de 'La Manada', que s'ha fet davant del mateix Ajuntament el divendres 22 de juny a les 12 hores.

Els joves van ser condemnats per un delicte d'abús sexual continuat durant els Sanfermines de 2016 a Pamplona, i ara han estat posats en llibertat provisional per l'Audiència de Navarra mentre la sentència no sigui ferma.

El cas va generar molta controvèrsia i, quan es va fer pública la sentència, el passat mes d'abril, ja es van produir manifestacions de rebuig a moltes ciutats d'Espanya, a més d'indignació tant a nivell polítici com ciutadà. L'Ajuntament de Cornellà va aprovar una moció en què manifestava el seu rebuig, plantejant que "el missatge que es dóna a la societat amb aquesta sentència és molt perillós, encara que sigui susceptible de ser rectificada en instàncies judicials superiors. Considerar els fets només un abús sexual, sense valorar cap element de violència ni d'intimidació, projecta una greu inseguretat per a totes les dones i noies del nostre país."

  Nota de premsa (26/04/2018)