Obres a l'Av. Pablo Picasso per fer un espai més verd i més amable

Cornellà Natura

Recentment s’han iniciat les obres de reordenació de l’avinguda Pablo Picasso, que inclouen refer i ampliar les voreres del costat oest, entre el carrer de Salvador Dalí i el passatge de Dolors Almeda i Roig, amb els seus respectius encreuaments, i una actuació puntual en la vorera del costat est de l’avinguda.

La vorera s’amplia 1,75 m, passant de 3 a 4,75 metres, per donar més amplitud de pas als vianants, i es transformarà la banda d’aparcament de semibateria en aparcaments en cordó. A la vorera s’afegirà una nova capa de paviment foto catalític, que redueix la contaminació atmosfèrica, neteja l’aigua i l’aire per oxidació i elimina substàncies tòxiques persistents del terra.

Respecte a la calçada, es fresa la superfície i s’asfalta. Amb la nova urbanització no es modifica la mobilitat ni es canvien els sentits de la circulació. Durant les obres es garantirà, sempre que sigui possible, un carril de circulació. L’obra té una durada aproximada de 5 mesos i el pressupost és de 394.306 euros.

Arbrat i mobiliari nous

S’aprofitarà l’obra per renovar la senyalització, el mobiliari urbà, els contenidors de residus i l’arbrat d’aquesta part de l’avinguda. Es plantaran un total de 36 arbres de les espècies xicandra i xitalpa al llarg del carrer i es renovaran els escocells. A més, s’instal·larà una nova xarxa de reg smart amb programador automàtic connectat al sistema de telecomandament de l’Ajuntament.

S’incorporaran també nous fanals intel·ligents, de 5 metres d’alçada, que augmenten l’eficiència energètica, eviten la contaminació lumínica i incorporen sensors de l’encesa i l’apagada per reduir el nivell lumínic a les hores de menys ús. Pel que fa als semàfors, es reemplaçaran els grups òptics actuals per uns de tecnologia led amb sistema d’avisadors acústics per a persones amb discapacitat visual.

 

  Full informatiu Av. Pablo Picasso
     

Cornellà Natura

Es tracta d'una actuació que s'incorpora al projecte de ciutat Cornellà Natura. Precisament, Cornellà de Llobregat ha obtingut recentment el premi European Green Leaf 2019, conjuntament amb la ciutat holandesa de Horst aan de Maas. Aquest premi, atorgat per la Comissió Europea, ha reconegut el compromís de Cornellà de Llobregat en transformar-se en una ciutat realment sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes.

El premi l'impulsa la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per promoure el creixement verd. El premi reconeix l'esforç de l'administració municipal i de les entitats per construir una ciutat més habitable i sostenible, en bona part dins el marc del projecte Cornellà Natura.