Accions per promoure actituds més cíviques

Des del consistori es duen a terme diferents accions per conscienciar de les obligacions i els drets que tenim tots i totes de mantenir la convivència als espais públics. La campanya "Sumes o restes? Per una ciutat més cívica" pretén incidir en quatre aspectes principals: respectar els horaris de llençar les escombraries, evitar els sorolls per garantir el descans dels veïns i veïnes, tenir cura del mobiliari i els espais comuns, i promoure que la població sigui més acurada amb la tinença d'animals.

Durant l'estiu es reforcen els serveis de neteja de carrers i espais més freqüentats, també dels parcs canins, per evitar en la mesura possible les molèsties als ciutadans i prevenir els possibles riscos per a la salut pública.

Mantenir net l'espai públic

Aquest estiu des del consistori es farà especial incidència en l'àmbit dels animals de companyia, amb l'objectiu de sensibilitzar les persones propietàries de gossos sobre les novetats recollides en l'Ordenança de Convivència Ciutadana, com l'obligatorietat de censar els animals a l'Ajuntament , un tràmit que es realitza a l'Organisme de Gestió i Recaptació de la Diputació de Barcelona (c. Ametller 12, telèfon de contacte 93.472 92 40), i també caldrà identificar genèticament el gos.

Entre altres consideracions, es determina l'obligatorietat de portar bosses per a la recollida dels excrements i es recomana portar una ampolla amb aigua per netejar els orins dels gossos i així evitar la brutícia i les males olors al carrer. Per facilitar-ho, l'Ajuntament en col·laboració amb les clíniques veterinàries i les entitats animalistes de la ciutat repartirà a totes les persones propietàries de gossos censades al municipi, una ampolla per ruixar aigua.