Una ciutat amb moltes opcions per aprendre a qualsevol edat

El mes de setembre comença el curs escolar també als centres cívics i equipaments municipals que ofereixen cursos i tallers per completar altres aspectes de la nostra formació i desenvolupament personal. Els tres centres cívics de la ciutat tenen oberta les inscripcions fins a finals de setembre o fins a completar el nombre de places, informeu-vos a cada centre dels preus, horaris i descomptes per a diferents col·lectius.

Al Centre Cívic de Sant Ildefons podeu trobar un ampli ventall de propostes, moltes d’elles organitzades per les entitats del barri, que van des de l’educació artística, la gastronomia, la informàtica, la música i el ball, la sostenibilitat, el benestar del cos i la ment… Com a novetat aquest trimestre es podran aprendre: Tècniques de circ per a menors d’entre 8 i 16 anys, Cuines del món, Correcció postural al través del ball, Filosofia per a infants i adults, i Cuina per descansar la ment.

Aquesta tardor, el Centre Cívic de la Gavarra torna amb la seva oferta consolidada en pintura, artteràpia, risoteràpia, meditació i els tallers de moda habituals organitzats per l’Associació Cultural Gent i Futur.

El Centre Cívic del Parc Esportiu Llobregat ha programat una vintena de propostes de tot tipus, on hi podeu trobar els tallers habituals de fotografia, pintura, ganxet, cuina en família o escriptura creativa, i temàtiques més novetoses com Feng Shui, Mindfulness, dansa del ventre, salsa sense parella o teatre musical entre d’altres.

La UNED Sènior/Universitat de la Gent Gran està oberta a qualsevol persona amb o sense titulació que vulgui formar-se a partir dels 50 anys i ofereix un ampli ventall de cursos formatius per continuar aprenent i creixent tant des d’un punt de vista personal com col·lectiu. La programació consta de vint assignatures repartides en dos quadrimestres, on els alumnes poden augmentar els seus coneixements, entre d’altres, en anglès, filosofia, literatura, música, antropologia, art, creixement personal, geografia, història del patrimoni de Cornellà, tècniques de comunicació i resolució de conflictes, astronomia, i més.

L’Escola d’Humanitats de Cornellà va obrir les portes el passat mes d’abril com a projecte educatiu innovador amb la intenció de promoure uns valors i un pensament crític entre la ciutadania. Per aquest tercer trimestre s’ha organitzat un cicle de nou conferències al voltant de les humanitats, per als mesos d’octubre i novembre, un dia a la setmana, a les 19 h. Alguns dels temes que es tractaran seran: “Les Humanitats ressonen”, “Museus d’arreu aquí mateix”, i “Altres punts de vista” amb diverses propostes, com ara les Humanitats amb humor; Escriure per viure i Filosofia en femení.

Aquest curs 2018-2019, al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) ofereixen sis tallers nous, a més dels habituals: Itinerari en femeni, Federico Garcia Lorca i Margarita Xirgu. Compromís  teatral i humà, Les dones de la generació del 27, Sàvies Protagonistes femenines de la història, Taller activa-MENT! El CIRD presenta anualment una oferta formativa per a dones de Cornellà pensada des d’una perspectiva de gènere i des de diferents vessants: millorar la seva autoestima i situació personal i visibilitzar les dones que han fet història al món cultural, literari, de les arts i a diferents àmbits del coneixement i la societat. Els cursos són gratuïts, oberts a totes les dones de Cornellà i es desenvolupen d’octubre a juny.