Més de 150 matemàtics d’arreu del món es reuneixen al MMACA de Cornellà

El Museu de Matemàtiques de Catalunya MMACA, amb seu a Cornellà, organitza la 3a Conferència Internacional de Museus de Matemàtiques MATRIX 2018 juntament amb The National Museum of Mathematics de Nova York MoMath, i la col·laboració de CosmoCaixa, Museu de la Ciència de l'Obra Social «la Caixa» i el Museu Agbar de les Aigües. Més de 150 persones de l'àmbit de la divulgació matemàtica, d'arreu del món, es reuniran del 29 al 31d'octubre, amb la finalitat de compartir idees, experiències i bones pràctiques en l'àrea de divulgació de matemàtiques.

El nom de MATRIX és un acrònim dels seus objectius: Mathematics Awareness, Training, Resource, & Information EXchange. Es tracta d'una trobada de caràcter bianual que es fa des de 2014 amb el propòsit d'impulsar la millora de l'educació matemàtica des de la perspectiva de les activitats d'experimentació i del treball amb materials i, per tant, ajudar a avançar línies de canvi metodològic absolutament necessàries en el moment actual.

Enguany, la Conferència se celebrarà en tres seus diferents: el MMACA i el Museu Agbar de les Aigües, a Cornellà, i el CosmoCaixa, a Barcelona. Es duran a terme tres grans blocs d'activitats: cinc conferències divulgatives i inspiradores (dues obertes al públic en general i tres per als assistents al Congrés), setze grups de conversa sobre diferents temes com la divulgació matemàtica, la creació i avaluació de museus, etc, i una fira de materials i de pòsters de diferents Museus de les Matemàtiques i d'associacions divulgatives d'arreu.

La primera conferència "El fenomen Big Data" (dilluns 29 d'octubre), reservada als congressistes, comptarà amb la ponència de Lali Soler (Big Data Center of Excellence, Barcelona), i tindrà lloc al Museu Agbar de les Aigües, a les 12.00 h. A la tarda, a les 19.00 h, al Cosmocaixa, es farà la primera conferència oberta al públic, "Art i Matemàtiques", que comptarà amb la ponència de Rinus Roelofs (llicenciat en Matemàtiques Aplicades a la Universitat Tècnica de Enschede, Països Baixos, i en l'Acadèmica d'Art de Enschede). La segona xerrada oberta al públic ,"Catàstrofes, malalties i delictes: predicció de riscos amb les matemàtiques" (30 d'octubre, 19.00 h, a CosmoCaixa) anirà a càrrec de Rosario Delgado de la Torre (Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona).
Podeu descarregar-vos el programa complet al següent enllaç: MATRIX 2018 - Programa