Còmic contra la islamofòbia elaborat per alumnes del Maria Aurèlia Capmany

Aquest divendres, a les 20 hores, inaugurem l'exposició del 34è Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà, juntament amb el lliurament de premis dels guanyadors del concurs, la presentació de la publicació "Còmics a Cornellà 2018" i l'entrega del 25è Premi Ivà, al Castell de Cornellà. A més a més, recordeu que teniu tot un mes per endavant per gaudir d'activitats i exposicions a l'entorn de l'univers del còmic.

A través dels còmics viatgem fins a móns ficticis i personatges que moltes vegades no trobem representats a la vida real, però també n'hi ha que ens traslladen situacions que ocorren a la vida quotidiana i ens conviden a la reflexió, és el cas d'Els afores, un còmic realitzat per alumnat de 3r de la ESO de l'Institut Maria Aurèlia Capmany de Cornellà, i il·lustrat per Manu Ripoll.

Es tracta d'un còmic contra la islamofòbia que narra les desventures, prejudicis i problemes reals als quals s'enfronta la seva protagonista Nora, una jove de Barcelona d'origen magribí i religió musulmana. Aquest còmic es troba dins del projecte "Kifkif,còmics per la Integració", finançat per l'Agència Catalana per a la Cooperació al Desenvolupament, que pretén fomentar el concepte d'interculturalitat, la integració de les comunitats musulmanes i la lluita contra la islamofòbia i el radicalisme.

L'exposició del còmic es pot veure a l'Espai Jove Sant Ildefons (pl. dels Almogàvers, s/n) fins al 30 de novembre. També podeu accedir al còmic complet a la web de la Fundació Al Fanar

      Descarrega't el programa de la Mostra