Cornellà commemora el Dia Internacional de la Memòria Trans

El 20 de novembre se  celebra el dia Dia Internacional de la Memòria Trans per commemorar totes aquelles persones que han estat assassinades o maltractades per la seva identitat sexual i/o de gènere. Des de l'Ajuntament de Cornellà es vol reivindicar els drets sexuals de totes les persones, i aquest dia especialment el de les persones trans.

Ens els darrers anys s'ha avançat socialment gràcies a una major sensibilització ciutadana i als canvis legals, com la implementació de la Llei 11/2014 del 10 d'octubre que vetlla per la protecció dels drets de persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals Tot i això, a Cornellà seguim treballant per informar i sensibilitzar sobre la importància de visibilitzar les persones trans i de garantir un entorn lliure de prejudicis. Per aconseguir-ho es realitzen tallers als centres educatius i als equipaments juvenils sobre sexualitat i afectivitat, i s'han format als i les treballadores de l'Ajuntament sobre diversitat sexual, de gènere i d'orientació.

Darrerament s'ha engegat el programa decolors - Cornellà Ciutat Diversa que inclou el Servei d'Atenció Integral (SAI). Es tracta d'un servei d'assessorament personalitzat i confidencial, i està dirigit a qualsevol persona LGBTI (adolescent, jove, adulta) que vulgui demanar informació o treballar algun aspecte sobre la seva sexualitat que li estigui causant malestar.

Avui 20 de novembre el CIRD (C/Mossèn Jacint Verdaguer 16-18) inaugura una exposició fotogràfica amb l'objectiu de visibilitzar diferents maneres de viure i d'expressar el gènere, entenent que la diversitat humana és molt àmplia (transsexualitat, transgènere, gènere fluid...). Es titula "Deconstruyendo el binarismo de género" i ha estat creada per joves autores de Cornellà: la Luna Callís, la Patricia de Torres i l'Andrea Torres.

 
Programa Decolors - Cornellà Ciutat Diversa