Acte institucional i lectura del manifest 25N contra la violència de gènere

Aquest divendres 23 de novembre, tindrà lloc al Castell de Cornellà, l'acte institucional en  commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb la lectura del manifest de condemna contra la violència de gènere, a partir de les 17.30h. L'Ajuntament de Cornellà, des del CIRD, i amb la col·laboració d'entitats com el Consell de la Dona o la Plataforma Ciutadana contra la Violència Masclista realitza aquests dies diverses activitats de sensibilització dirigides a tota la ciutadania per combatre aquesta xacra social.

Cornellà fa vint-i-cinc anys que desenvolupa accions per sensibilitzar envers aquest tipus de violència i que crea serveis per millorar l'atenció cap a les dones. Existeix una comissió específica de professionals que treballa exclusivament aquest tema i des del municipi es porten a terme projectes adreçats a les dones en situació de violència en els quals s'ofereix suport psicològic, jurídic i social.

Al llarg d'aquest any, el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones de Cornellà (CIRD) ha atès 118 dones de diferents barris de la ciutat per temes de violència masclista, i ha dut a terme el seguiment de 47 casos d'anys anteriors. En aquest sentit, una de les mesures que s'han posat en marxa darrerament ha estat la creació d'un grup de diagnòstic per a dones en situació de violència masclista amb l'objectiu d'oferir atenció psicològica i emocional immediata, en aquesta etapa inicial.

Els projectes també s'adrecen a les persones més joves a través de la Xarxa Activa de la Joventut per la Igualtat (XAJI), a on 700 alumnes han rebut sessions de sensibilització durant el passat mes d'octubre. Actualment tots els centres d'educació secundària del municipi participen a la Xarxa que ja compta amb un centenar de nois i noies formats com a Agents d'Igualtat.

MANIFEST DEL 25 DE NOVEMBRE DE 2018
Llegir la nota de premsa
Consulta el PROGRAMA DELS ACTES COMMEMORATIUS