Més de 50 persones formen la Xarxa de Talent per potenciar l'aprenentatge al llarg de la vida

El projecte Cornellà Aprèn, endegat per l'Ajuntament de Cornellà al febrer de 2016, pren embranzida amb la implicació d'una cinquantena de persones, majoritàriament joves, que han format la 'Xarxa de talent', amb la voluntat de contribuir a la difusió i promoció d'iniciatives vinculades a la capacitat d'esforç, el talent i l'aprenentatge al llarg de la vida. Es tracta d'un programa eductaiu que compta amb el suport dels centres educatius, les AMPA, representants de diversos àmbits (esportiu, cultural, associatiu, empresarial...) i ciutadania en general. A més de la 'Xarxa de talent', està també el 'Consell de Sèniors' format per persones grans de la ciutat, jubilades o en actiu, amb ganes de compartir la seva llarga experiència vital, professional i cultural, i poder establir lligams intergeneracionals.

El programa pretén, d'una banda, incentivar l'aprenentatge entre els estudiants i obrir el seu ventall d'expectatives, i de l'altra, donar a conèixer l'experiència de persones que han aconseguit excel·lir, o que han protagonitzat històries de superació, gràcies al fet d'haver esmerçat esforços en aprendre, així com donar suport a persones que han realitzat un aprenentatge i que volen transmetre el resultat del seu treball, entre d'altres.

Contribuir al creixement de les persones

En aquest marc, es desenvolupen accions com les 'Micro-xerrades Cornellà Aprèn', un espai per a la reflexió i la difusió d'idees, experiències i coneixements entre els joves de la ciutat. Un altre dels objectius del programa es prestigiar l'aprenentatge, motiu pel qual es van lliurar un total de deu guardons a joves dels centres educatius del municipi que s'han destacat al llarg de l'any pel seu esforç/ talent tant acadèmic com personal, així com per haver desenvolupat diferents iniciatives o projectes culturals.

En definitiva, es tracta de potenciar l'aprenentatge en tots els seus àmbits per contribuir al creixement de les persones, impulsant programes educatius com Cornellà Aprèn, i consolidant d'altres com Educar per Créixer. Aquest any, el projecte Educar per Créixer ha tingut un total de 4.014 participants:

- 2.784 famílies i alumnes de diferents activitats dins i fora de l'horari lectiu.
- 1.009 infants i joves als casals amb suport de monitoratge en llengua anglesa.
- 221 participants de l'escola esportiva social.

Tots dos programes són oberts a totes aquelles persones que tinguin idees i coneixements i que vulguin, de manera voluntària, aportar el seu temps per compartir-lo amb els infants, joves i famílies de la nostra ciutat.

Cornellà Aprèn està present a les xarxes socials: Twitter: @CornellApren i Facebook: https://www.facebook.com/CornellApren/

Vídeo presentació Cornellà Aprèn - Xarxa de Talent