Citilab presenta un nou robot per a les escoles de Cornellà

Aquesta setmana Citilab ha presentat el nou robot 'Fantàstic', muntat i rodat per primera vegada pels alumnes de l'Escola Suris de Cornellà. A partir d'ara, aquest autòmat será l'aliat indispensable per a les assignatures d'introducció a la programació i la robòtica que s'imparteixen a les escoles de Cornellà.

Al llarg d'aquest any, l'equip del Citilab s'ha implicat en el disseny i la construcció d'aquest robot que és una versió millorada de l'EduBot, l'autòmat que s'ha utilitzat fins ara en les activitats del Citilab, de manera que presenta un disseny més compacte, funcional, precís i també acolorit.

Tenint en compte la vinculació del robot amb els centres educatius de la ciutat, Citilab va proposar a les escoles que fos el propi alumnat qui posés nom al nou autòmat. Després d'una llista de propostes que van ser sotmeses a votació, el nom escollit pel nou robot del lab de Cornellà ha sigut ‘Fantàstic'. La implicació dels estudiants de primària en tot aquest procés té l'objectiu de fomentar el treball col·laboratiu, la resolució de problemes, l'experimentació i el consegüent desenvolupament del pensament computacional, crític i creatiu de l'alumnat.

El robot Fantàstic serà el protagonista en les primeres activitats d'introducció a la programació i la robòtica que s'imparteixen a les escoles de Cornellà en el marc del projecte EduLab. Aquestes primeres sessions consisteixen en aprendre a muntar el robot, programar els seus moviments amb MicroBlocks i, finalment, customitzar-lo. Un cop enllestides les sessions, el robot serà utilitzat a tots els centres educatius de la ciutat.