Diversió als carrers per animar les compres de Nadal a Cornellà

Des d'aquesta setmana i fins el 5 de gener qualsevol persona que passegi pels eixos comercials de la ciutat es podrà trobar amb agradables sorpreses en forma d'activitats, atraccions per als nens i nenes, o animacions musical. Així, una locomotora musical recorrerà part de la zona d'influència dels mercats municipals durant diferents dies, amb patges reials que repartiran caramels; i es podran veure actuacions musicals amb bandes de jazz, i diferents personatges animats en forma d'inflables gegants, il·luminats o amb xanques: la familia Noël, un divertit pingüí, un ós polar, un koala, o una marmota, entre d'altres

L'Ajuntament i l'associació Cornellà Compra a Casa han engegat una nova campanya de dinamització del comerç local amb l'objectiu de promoure la compra de proximitat, fent èmfasi en la celebració d'activitats a la via pública per contribuir a la convivència i la cohesió social. A més de les noves activitats al carrer, els comerciants i paradistes dels mercats de l'associació Cornellà Compra a Casa col·laboren amb l'Ajuntament en la il·luminació dels carrers, amb bombetes de baix consum per respectar el medi ambient i reduir la contaminació lumínica de la ciutat. Aquest any la festa d'encesa de llums, el 27 de novembre, va deixar un gran regal a la plaça Catalunya: una gran bola de decoració il·luminada que estarà instal·lada durant totes les festes i on tothom podrà acostar-se i fer-se boniques fotos.

Guia online

Des del passat setembre Cornellà disposa d'una nova guia comercial online amb més de 2.600 comerços i establiments censats, segons la informació extreta del Cens d'Establiments de Catalunya de 2017, que facilita als consumidors tota la informació necessària respecte al comerç de proximitat: nom comercial, servei o tipus de producte que ofereix, sector, ubicació i GEO, fotografia, i altres dades d'interès, amb l'avantatge que el mateix comerç pot editar la seva fitxa i ampliar els detalls sobre l'activitat: horaris, pàgina web, telèfon de contacte, etc. La guia es pot consultar a: www.guiacomercialcornella.cat

Cornellà compta amb un teixit comercial dinàmic, modern i variat que ofereix als seus usuaris garanties d'atenció personalitzada i qualitat. Els mercats municipals amb més de 200 parades són referents del producte fresc, i les botigues i comerços s'han adaptat a les necessitats dels nous consumidors que cerquen productes de qualitat i bon preu. Des de fa més de 10 anys l'associació Cornellà Compra a Casa compta amb una targeta de descomptes directes de l'1%, durant tot l'any, als establiments adherits a l'entitat. Es tracta també d'un sector compromès amb la ciutat que participa amb la Botiga Solidària de Cornellà i col·labora amb la Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents amb un programa per portar la compra a casa a persones majors amb problemes de mobilitat.

Major seguretat en els eixos comercials
Durant els dies de campanya comercial de Nadal, des del 14 de desembre fins al 7 de gener, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra augmenten el seu dispositiu de seguretat, especialment al voltant dels eixos comercials, i en les hores de major afluència de públic (entre 17 i 20.30 hores). Aquest dispositiu és conegut com ‘Operació Grèvol' i també ofereix consells als comerciants sobre les mesures de seguretat a adoptar especialment durant aquests dies, en el qual s'incrementa l'activitat a les botigues.