Unes 4.000 persones visiten l’exposició del projecte Cornellà Humana

Del 15 de novembre al 15 de desembre, unes 4.000 persones van passar per l'exposició "Cornellà Humana: ciutat educadora, viva i integradora", organitzada per l'Ajuntament de Cornellà amb la voluntat de donar a conèixer un dels dos grans projectes de ciutat per humanitzar-la i transformar-la, juntament amb Cornellà Natura. La mostra pretenia identificar, donar visibilitat i posar en valor la dimensió humana de la ciutat des de quatre àmbits d'actuació diferents: cohesió, coneixement, convivència i corresponsabilitat. És a dir, quatre espais expositius: ‘la ciutat integradora', ‘la ciutat educadora', ‘la ciutat viva' i, finalment, ‘la ciutat participativa'.

Una oportunitat per conèixer de primera mà, amb la participació de representants d'agents socials i entitats, tots aquests projectes comunitaris i accions municipals que van des de serveis municipals d'Atenció Social a projectes com l'Acord Social, l'Aliança contra la pobresa, els Plans d'Ocupació Local o programes educatius com l'Educar per Créixer o Cornellà Aprèn. A més d'altres per millorar la qualitat de vida de les persones grans com els Serveis a domicili, els programes de dinamització en els Casals, així com plans de sensibilització en l'àmbit de la solidaritat i la igualtat.

Al llarg d'un mes, la ciutadania ha pogut apropar-se a la plaça d'Europa i participar en xerrades, tallers, enregistrar un petit vídeo-currículum o fer-se una fotografia... amb la finalitat que tothom pogués compartir el seu coneixement formal i informal i enriquir el Mapa de Coneixement de Cornellà. Aquest mapa és l'eina que posarà en valor tot el coneixement mobilitzat al municipi i potenciarà la interacció i la col·laboració entre la ciutadania.

Cornellà Humana vol posar en relleu el paper que juga cada un dels veïns i veïnes en el desenvolupament de la ciutat, a partir del seu coneixement i experiència i des de la seva implicació i compromís amb el municipi.