Parlem de la Llei de Dependència al Cornellà Cuida

La Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents comença l'any amb una nova cita amb el cicle de conferències Cornellà Cuida que en aquesta ocasió informarà als cuidadors no professionals de persones grans sobre 'Què ens ofereix la Llei de Dependència?'. Serà el pròxim dimarts 8 de gener, a les 16 hores. En aquesta sessió, impartida per un/a treballador social, es pretén donar a conèixer tots els aspectes claus de la llei de dependència que estiguin adreçats a l'àmbit de la gent gran i resoldre aquells dubtes que poden sorgir a l'entorn familiar. Es farà una introducció prèvia sobre la Llei, s'explicaran quins són els criteris d'accés, qui ho valora i a on ens hem d'adreçar, així com els recursos que ofereix la Llei a la gent gran, i quins són els avantatges i els desavantatges.

Les xerrades es realitzen a la seu de la Fundació, a la Residència Teresa Duran (Av. Salvador Allende, 45). El centre compta amb una àrea especialitzada en ajudar els cuidadors no professionals, que presta suport a prop de 2.000 famílies que es troben en aquesta situació. A més, els assistents a les sessions disposen del "Espai Memòria", creat recentment a la Residència, que poden tenir cura durant aquesta estona de la persona gran o dependent al seu càrrec (subjecte a valoració prèvia). Es tracta d'un servei d'estimulació i atenció diürna orientat a persones amb nivells inicials de dependència, i compta amb l'acreditació de l'Institut Guttmann per realitzar processos de neurorehabilitació en persones afectades d'ictus, demències, etc.

El cicle de conferències Cornellà Cuida realitza sessions mensuals de 90 minuts i la participació és gratuïta, tan sols es requereix inscripció prèvia al telèfon 93 375 00 10 o bé per correu electrònic info@dependents.cat