Dones protagonistes al nou cicle de xerrades i cinema del CIRD

Les Tardes de les Dones, l'espai de conferències i també projeccions de pel·lícules adreçat a les dones del municipi, estrena un nou cicle de Cinema Fòrum amb la temàtica 'Protagonistes: les dones'. Des del mes de gener  i fins al juny, al Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) es faran sessions de cinema tots els dimecres a les 16.30h amb la conducció i posterior debat de Joan Ramon Fortuny, psiquiatra i cinèfil. Les pel·licules són seleccionades amb un criteri cultural, instructiu, formatiu i igualitari que posteriorment a la seva visualització es comenten i debaten.

'El príncipe de las mareas' dirigit per Barbra Streisand (Estats Units, 1991) serà el film amb què s'obrirà el cicle de cinema, el pròxim dimecres 9 de gener. Altres títols dirigits per dones que es projectaran: 'La novia' de Paula Ortiz, 'La profesora de historia' de Marie-Casteille Metion-Schaar, 'Estiu 1993' de Carla Simon, 'Sufragistas' de Sara Gravon, i 'Hannah Arendt' de Margharethe Von Trotta.

També es continuaran desenvolupant els cursos i tallers per a les dones. Hi ha programades xerrades al voltant del talent de les dones del segle XX, cada dimecres de 17 A 18.30 hores, a càrrec de M. Àngels Cabré, escriptora i directora de l'Observatori Cultural de Gènere. Seran sessions monogràfiques dedicades a dones del segle XX que han fet aportacions decisives a diversos àmbits de la cultura i del coneixement. La primera trobada serà el 16 de gener, per parlar sobre la figura de 'Emilia Pardo Bazán, una intel·lectual de caràcter'.

TARDES DE LA DONA-CINEMA (GENER I JUNY 2019)

TARDES DE LA DONA-TERTÚLIES (GENER I JUNY 2019)