Participa a la II Jornada Cívica contra la Pobresa a Cornellà

El proper 25 de gener Cornellà celebrarà la II Jornada per a l'Aliança Cívica contra la Pobresa per  analitzar els efectes de la precarietat laboral sobre els nous perfils de pobresa existents a la ciutat. Aquesta segona trobada serveix també per fer balanç de la feina feta des de la primera jornada, ara fa quatre anys, al gener de 2015, en què es van reunir al voltant de 400 persones, entre representants municipals, d'entitats socials, empreses i ciutadans.

La trobada serà al Citilab de Cornellà, i començarà a les 10 hores amb la benvinguda institucional, i tot seguit hi haurà tres taula rodones que obriran el debat entorn els temes: ‘Precarietat laboral en els joves', ‘Economia Social i Solidària', ‘Precarietat laboral i noves formes de pobresa'. A la tarda comptarem amb Moisés Martín, economista i consultor, que oferirà una ponència sobre ‘Precarietat laboral 4.0', i tindrem ocasió de conèixer alguns exemples de bones pràctiques presentats pel Club de la Feina (Llançadora d'Ocupació), Connecta Empleo, Reinicia't, Itineraris Individuals d'Inserció (Recibaix). Cornellà Aprèn, Educa't Saludablement, Programa de Suport a Famílies (Club SanFeliu), l'Oficina d'Eficiència Energètica, i el projecte conversa en Anglès als Casals d'Estiu. A les 20 hores serà la cloenda de la jornada a càrrec d'Antonio Balmón, alcalde de Cornellà.

Resultats de la primera jornada

De la primera trobada van sortir més d'un centenar de propostes, de les quals 23 van ser consensuades com a prioritàries; les quals s'han treballat tot aquest temps mitjançant diferents tallers de treball, que han tingut per objectiu generar les aliances necessàries per dur a terme les accions acordades en 2015.  La Jornada s'emmarca en l'Acord Social contra la Crisi, impulsat per l'ajuntament.

Entre les iniciatives materialitzades per fer front a la pobresa destaquen: la Botiga Solidària, l'oficina de Mediació Hipotecària, l'Oficina d'Eficiència Energètica, els plans locals d'ocupació, així com diversos programes dirigits a l'atenció més personalitzada en els processos d'inserció laboral concertats amb algunes entitats de la ciutat, com el Connecta Ocupació o els Itineraris Individuals d'Inserció. Una altra de les iniciatives en aquest àmbit han estat les Jornades de la Dignitat, que s'han celebrat de forma consecutiva en els últims cinc anys per donar visibilitat als problemes sorgits per la crisi i avaluar les seves repercussions socials.

JORNADA CÍVICA CONTRA LA POBRESA

TEMA: LA PRECARIETAT LABORAL: UNA SORTIDA DESIGUAL DE LA CRISI

Citilab. De 10 a 20 h

L'accés a la Jornada és lliure.

Per participar a la jornada, informació i inscripcions:insercio@aj-cornella.cat


Descarrega't el programa de la Jornada