Una exposició repassa la tasca feta per Cornellà Solidari durant més de 25 anys

Cornellà Solidari és una entitat emblemàtica de la nostra ciutat amb més de 25 anys d'existència, tal com recull una exposició que es podrà veure a partir del 15 de gener a la biblioteca Sant Ildefons. Podreu conèixer a través d'una mostra fotogràfica la tasca desenvolupada al llarg d'aquests anys i els diferents projectes solidaris en què hi participa arreu del món.

"Més de 25 anys fent solidaritat" repassa la trajectòria de l'entitat i  donar a conèixer les campanyes d'ajuda i sensibilització de Cornellà Solidari arreu del món, que s'han concretat en construccions d'equipaments i habitatges, enviament de material sanitari, sanejament d'aigües, o ajudes a grups de dones per endegar projectes laborals... Aquesta exposició és part de la seva història.

Un xic d'història

L'entitat va néixer amb el compromís d'aportar col·lectivament el seu granet de sorra als conflictes bèl·lics, huracans i catàstrofes que assolaven als països en les zones més castigades d'Amèrica Llatina. A mitjans dels anys 80 la situació política a Nicaragua porta al moviment veïnal de Cornellà a mobilitzar-se per ajudar els nicaragüencs més necessitats. Arran d'aquest primer contacte amb la població de Nicaragua, el 1986 la ciutat de Cornellà s'agermana amb Jinotega (Nicaragua) aquest serà el punt d'inici del fututo naixement de Cornellà Solidari.

Durant la Guerra dels Balcans nombroses entitats i col·lectius de la ciutat de Cornellà elaboren el manifest de "Cornellà Solidari". Cal destacar el paper que van jugar la FAVCO, la Creu Roja i l'Ajuntament de Cornellà. El 1993 neix Cornellà Solidari. Es van enviar 10 tones de roba i aliments a Bòsnia i a partir d'aquí es confecciona un programa d'acció estable i s'inicia una campanya d'ajuda a Cuba.

Actualment tenen diferents projectes en curs, com les "Vacances en Pau" per acollir nens del Sahara Occidental; el suport a les infraestructures i manteniment hospitalari al Camerun i a Cuba; o els esforços pel lideratge de les dones en zones rurals a Nicaragua.

L'exposició romandrà a la biblioteca Sant Ildefons del 15 al 31 de gener.