Cornellà aprova un pressupost de 85,6 milions d'euros per al 2019

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat un pressupost de 85.600.000 d'euros, un 2,86% més que en l'exercici anterior, per a 2019, amb la voluntat de mantenir la línia de gestió impulsada per el consistori en els últims anys.  Els serveis a les persones, l'atenció social, la igualtat, l'educació, la seguretat, el manteniment l'espai públic, les polítiques d'ocupació i els projectes Cornellà Natura i Cornellà Humana configuren el gruix d'aquests pressupostos.

D'aquesta manera, s'incrementaran al voltant del 12% les polítiques d'acció social, amb la generació d'un nou pla d'ocupació a què es destinarà un milió d'euros; així com 500.000 euros al Pla de Millora de Rendes Baixes. També augmenten al voltant d'un 25% les polítiques d'igualtat i un 19% les relacionades amb la seguretat. Així mateix, la construcció de la nova biblioteca en Almeda i la finalització de la de Fontsanta són altres dels projectes principals d'aquest exercici. El projecte Cornellà Humana part com a eix bàsic d'aquest exercici amb el objectiu de fomentar la cohesió social i afavorir la participació i corresponsabilitat ciutadana.

La transformació cap a una ciutat més verda i sostenible i projectes socials com els plans d'ocupació i el pla de millora de rendes baixes destaquen en uns comptes marcades per un nivell zero d'endeutament, producte de la determinació municipal d'invertir d'acord als recursos disponibles. D'aquesta manera, per al exercici 2019 el finançament de la despesa es realitzarà majoritàriament amb recursos propis (62,66%) i un 36% es durà a terme a partir de transferències i subvencions d'altres administracions.En total, els comptes consolidats de l'Ajuntament de Cornellà, sumant les empreses municipals, ascendeix per a aquest exercici a 102,6 milions d'euros.

   

5 MILIONS EN INVERSIONS

Les inversions previstes inicialment es mantenen en els nivells de l'exercici anterior amb un import total de 4,88 milions d'euros, xifra que representa el 6,01% del total del pressupost de l'any 2019. Com a projectes més importants destaquen la nova biblioteca d'Almeda, la millora de espais públics i equipaments municipals, la remodelació de Can Bagaria i de diferents carrers i vies, i els vuit projectes sorgits a través dels pressupostos participatius, que sumen 600.000 euros.

DEUTE ZERO I CONGELACIÓ D'IMPOSTOS

Per quart any consecutiu, el consistori congelarà els impostos municipals, inclòs l'Impost de Béns Immobles (IBI), amb el objectiu de reduir la càrrega fiscal sobre la ciutadania. Pel que fa a les taxes i els preus públics s'actualitzen un 2,5% en les ordenances fiscals per a 2019, i es manté la tarifació social. En aquest sentit, la gestió pressupostària realitzada en els últims anys ha permès disposar d'unes finances sanejades que permeten fer front a les inversions previstes amb els recursos propis de l'ajuntament i amb un nivell zero d'endeutament.

Consulta la nota de premsa
web dels pressupostos