Activada l'Operació Fred per a persones sense sostre davant la baixada de temperatures

L'Ajuntament de Cornella ha activat l'Operació Fred, com cada any per aquestes dates, com a mesura preventiva per evitar que les persones sense un lloc per dormir ni recursos per resoldre-ho s'hi estiguin al carrer davant la baixada de temperatures. L'acció es desenvolupa en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, i en el moment en què es detecta algun cas a a la ciutat es posa en marxa el protocol d'atenció a les persones sense llar coordinat pel departament d'Acció Social per avaluar la situació personal i obrir totes les vies necessàries per aconseguir que aquella persona surti del carrer. També és valora que el seu estat o conducta no impliquin problemes físics o psíquics greus, que comportin la necessitat de ser atesos pels serveis mèdics.

En cas que s'hagi d'actuar amb celeritat, la Guàrdia Urbana pot traslladar la persona sense sostre al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) que atén qualsevol situació d'urgència i d'emergència social a la ciutat, durant les 24 hores dels dia, els 365 dies de l'any. El CUESB compta amb un centre d’acolliment nocturn d’emergències, que té l’objectiu de prevenir les conseqüències que pot tenir una baixada de temperatures en les persones que pernocten a la via pública.

Què fer en cas d'onada de fred?

Consulteu algunes de les recomanacions que ofereix el departament d'interior de la Generalitat per a en cas d'onada de fred, com ara si us heu de desplaçar, informar-vos de l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir, evitar que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries, a casa vigilar amb els aparells de calefacció, etc.

Recordeu que us podeu descarregar l'aplicació gratuïta de Seguretat Ciutadana per posar-vos en contacte ràpidament amb el cossos de seguretat i comunicar qualsevol incidència, situació d'alarma o dubte que tingueu. L'app compta amb servei de marcació ràpida, essencial per a l'atenció d'emergències, i contingut pedagògic com consells de prevenció del delicte, seguretat vial i primers auxilis.