Cornellà acull un congrés internacional per debatre sobre ciutats sostenibles

Els dies 7 i 8 de febrer tindrà lloc la conferència internacional "Greening for change". Experiències de les ciutats Green Capital & Green Leaf, al Citilab de Cornellà de Llobregat (Pl. Can Suris, s/n), organitzada per l'Ajuntament de Cornellà junt amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en col·laboració de la Comissió Europea i la Diputació de Barcelona. Una trobada per analitzar el compromís ambiental de les ciutats europees, i recollir les experiències i pràctiques en sostenibilitat urbana que realitzen ciutats que han estat guardonades amb els Premis Green Leaf i Green Capital.

Cornellà va rebre el passat mes de juny el Premi Green Leaf 2019, una distinció impulsada per la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per promoure el creixement verd i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

El Congrés començarà el 7 de febrer, amb una conferència marc a càrrec del Dr. Mark J. Nieuwenhuijsen, expert i líder mundial en avaluació de l'exposició ambiental, epidemiologia i avaluació d'impactes per a la salut, amb un fort enfocament i interès per la vida urbana sana. Posteriorment, es farà la presentació del projecte Cornellà Natura i una visita guiada als eixos de transformació que s'han desenvolupat.

La segona jornada de treball s'iniciarà amb la ponència de l'arquitecte i paisatgista Enric Batlle, que portarà per títol "Cornellà dins d'una metrópolis verda". També es farà una visita a l'entorn del riu Llobregat i al Parc agrari.Durant els dos dies hi haurà diferents taules rodones on els experts parlaran de temes com ara: estratègies de desenvolupament urbà, mobilitat sostenible, infraestructura verda i blava, la resiliència urbana i el canvi climàtic.

Inscripciu-te!

Estudiants, professionals i públic en general. Teniu temps fins el proper 1 de febrer per fer-ho a través de la pàgina web del congrés http://cornellagreenleaf.amb.cat on ja podeu consultar el programa i altres informacions relacionades.