Cornellà celebra avui la II Jornada 'Aliança Cívica contra la Pobresa'

El Citilab Cornellà acull aquest divendres 25 de gener la II Jornada de l'Aliança Cívica contra la Pobresa, emmarcada en el lema Precarietat laboral: una sortida desigual a la crisi. Organitzada per l'Ajuntament de Cornellà, la jornada consistirà en diverses taules rodones i intervencions per estudiar la situació actual i propostes alternatives en resposta a les situacions de precarietat provocades per la crisi econòmica.

L'objectiu d'aquesta jornada és fer una reflexió sobre la precarietat laboral, en especial la situació de les persones que, tot i tenir una feina remunerada, poden caure dins del llindar de la pobresa; i que tenen cada vegada més dificultats per sortir-ne, amb totes les conseqüències negatives que això implica (accés a l'habitatge, pobresa energètica, dificultats familiars, emancipació dels joves, etc.). La sortida de la crisi econòmica ha accentuat aquestes situacions i les greus desigualtats que se'n deriven.

La trobada començarà a les 10 hores amb la benvinguda institucional, i tot seguit hi haurà tres taula rodones que obriran el debat entorn els temes: ‘Precarietat laboral en els joves', ‘Economia Social i Solidària', ‘Precarietat laboral i noves formes de pobresa'. A la tarda comptarem amb Moisés Martín, economista i consultor, que oferirà una ponència sobre ‘Precarietat laboral 4.0', i tindrem ocasió de conèixer alguns exemples de bones pràctiques presentats pel Club de la Feina (Llançadora d'Ocupació), Connecta Empleo, Reinicia't, Itineraris Individuals d'Inserció (Recibaix). Cornellà Aprèn, Educa't Saludablement, Programa de Suport a Famílies (Club SanFeliu), l'Oficina d'Eficiència Energètica, i el projecte conversa en Anglès als Casals d'Estiu. A les 20 hores serà la cloenda de la jornada a càrrec d'Antonio Balmón, alcalde de Cornellà.

Resultats de la primera jornada

De la primera trobada van sortir més d'un centenar de propostes, de les quals 23 van ser consensuades com a prioritàries; les quals s'han treballat tot aquest temps mitjançant diferents tallers de treball, que han tingut per objectiu generar les aliances necessàries per dur a terme les accions acordades en 2015.  La Jornada s'emmarca en l'Acord Social contra la Crisi, impulsat per l'Ajuntament.

Entre les iniciatives materialitzades per fer front a la pobresa destaquen: la Botiga Solidària, l'oficina de Mediació Hipotecària, l'Oficina d'Eficiència Energètica, els plans locals d'ocupació, així com diversos programes dirigits a l'atenció més personalitzada en els processos d'inserció laboral concertats amb algunes entitats de la ciutat, com el Connecta Ocupació o els Itineraris Individuals d'Inserció. Una altra de les iniciatives en aquest àmbit han estat les Jornades de la Dignitat, que s'han celebrat de forma consecutiva en els últims cinc anys per donar visibilitat als problemes sorgits per la crisi i avaluar les seves repercussions socials.

Per la seva banda, aquest any 2019, l'Ajuntament de Cornellà ha augmentat al voltant del 12% les polítiques destinades a l'acció social, destacant un nou pla d'ocupació municipal dotat amb un milió d'euros; aquests plans d'ocupació han funcionat de forma ininterrompuda des de l'inici de la crisi econòmica, i només l'any 2018 han donat feina temporal a 550 persones. A més, als pressupostos municipals també s'han previst 500.000 euros que es destinen al Pla de Millora de Rendes Baixes

JORNADA CÍVICA CONTRA LA POBRESA

TEMA: LA PRECARIETAT LABORAL: UNA SORTIDA DESIGUAL DE LA CRISI

Citilab. De 10 a 20 h

L'accés a la Jornada és lliure.

Per participar a la jornada, informació i inscripcions:insercio@aj-cornella.cat


Descarrega't el programa de la Jornada
Nota de premsa