Ja es pot consultar el calendari fiscal per al 2019

L'Ajuntament de Cornellà ha concretat el calendari del contribuent amb els terminis en els quals podrem pagar els impostos i taxes locals per aquest any. De cara al 2019 es mantenen tots els beneficis fiscals per afavorir la reactivació econòmica com són exempcions, bonificacions, ajuts i subvencions en diferents impostos, taxes i preus públics. Pel que fa als incentius fiscals i les ajudes a les famílies, per quart any consecutiu, el consistori ha decidit congelar la major part dels impostos municipals per a l'exercici 2019, inclòs l'Impost de Béns Immobles (IBI), amb l'objectiu de reduir la càrrega fiscal sobre la ciutadania.

Aquest any també s'oferiran els ajuts per facilitar el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI), dirigits a les persones i famílies amb menys recursos econòmics. Aquesta subvenció cobreix fins al 50% de la quota anual de l'impost. En aquest sentit, es manté el projecte Quota zero per a emprenedors, i el sistema de tarifació social per a les escoles bressol i l'escola de Música municipals. La mesura s'inclou entre els compromisos de l'Acordo Social contra la Crisi, amb la finalitat de limitar les càrregues fiscals a aquestes famílies. Pel que fa a les taxes i els preus públics a les ordenances fiscals s'actualitzen un 2,5% per a 2019 (equivalent a l'IPC del mes de de desembre de 2018).

Els contribuents poden fraccionar el pagament dels impostos a escollir entre 1, 6 o 12 terminis. Les persones interessades en modificar el termini de domiciliació podrà sol·licitar-ho demanant Cita Prèvia a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament, fins el 23 d'abril de 2019. Pel que fa al pagament en 12 terminis, ja ho podeu sol·licitar de cara a l'any 2020 fins al 15 de novembre de 2019.

Aquest és el calendari dels terminis voluntaris de pagament dels impostos i les dates de domiciliació de cadascun d'ells:


Calendari Fiscal 2018