Cornellà acull la conferència 'Greening for Change' per debatre sobre sostenibilitat urbana

Amb l’objectiu de donar a conèixer les pràctiques en sostenibilitat urbana que realitzen les ciutats que han estat guardonades amb els premis Green Leaf i Green Capital, l’Ajuntament de Cornellà junt amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en col·laboració de la Comissió Europea i la Diputació de Barcelona, ha coorganitzat la conferència internacional “Greening for Change” pels propers dies 7 i 8 de Febrer, al Citilab de Cornellà (Pl. Can Suris, s/n).

Cornellà va obtenir el passat mes de juny el premi European Green Leaf 2019, conjuntament amb la ciutat holandesa de Horst aan de Maas, mentre que Lisboa ha estat guardonada com a Capital Verda Europea 2020. Aquest premi, juntament amb el Green Capital, l’impulsa la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d’entre 20.000 i 100.000 habitants i més de 100.000 habitants respectivament, així com els seus esforços per promoure el creixement verd, i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Un jurat expert ha reconegut el compromís de Cornellà de Llobregat en transformar-se en una ciutat realment sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes. L'avaluació experta té en compte aspectes com l'esforç en canvi climàtic i gestió energètica, mobilitat urbana sostenible, natura i biodiversitat, soroll i qualitat de l'aire, residus i economia circular, i la gestió de l'aigua. Tots ells amb el clar objectiu de millorar la ciutat i, sobretot, la qualitat de vida dels seus habitants.

Bones pràctiques en sostenibilitat urbana

El Congrés començarà el 7 de febrer, amb una conferència marc a càrrec del Dr. Mark J. Nieuwenhuijsen, expert i líder mundial en avaluació de l'exposició ambiental, epidemiologia i avaluació d'impactes per a la salut, amb un fort enfocament i interès per la vida urbana sana. Posteriorment, es farà la presentació del projecte Cornellà Natura i una visita guiada als eixos de transformació que s'han desenvolupat.

La segona jornada de treball s'iniciarà amb la ponència de l'arquitecte i paisatgista Enric Batlle, que portarà per títol "Cornellà dins d'una metrópolis verda". També es farà una visita a l'entorn del riu Llobregat i al Parc agrari.Durant els dos dies hi haurà diferents taules rodones on els experts parlaran de temes com ara: estratègies de desenvolupament urbà, mobilitat sostenible, infraestructura verda i blava, la resiliència urbana i el canvi climàtic.

PROGRAMA