La comissió europea lliura a Cornellà el Green Leaf Award 2019, en el marc de la conferència ‘Greening for Change'

Cornellà de Llobregat acull els dies 7 i 8 de febrer la Conferència Internacional ‘Greening for Change', que porta a la ciutat experts nacionals i internacionals amb l'objectiu de donar a conèixer les pràctiques en sostenibilitat urbana que realitzen les ciutats europees.

En el marc de l'acte de presentació, l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, rebrà el premi Green Leaf 2019 de mans de Joanna Drake, directora general adjunta de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea. Tots dos dirigents signaran el document marc dels compromisos de la ciutat en temes de sostenibilitat i es farà un balanç del projecte municipal Cornellà Natura, pel qual la ciutat ha estat guardonada amb el premi Green Leaf.

Aquest reconeixement l'impulsa la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per promoure el creixement verd. Cornellà de Llobregat va ser escollida guanyadora en un acte celebrat a Nimega (Països Baixos), el passat mes de juny.

L'Ajuntament de Cornellà i l'Àrea Metropolitana de Barcelona coorganitzen la conferència ‘Greening for Change' que tindrà lloc al Citilab-Cornellà dijous i divendres d'aquesta setmana, amb la col·laboració de la mateixa Comissió Europea i de la Diputació de Barcelona.


Green Leaf 2019 pel projecte Cornellà Natura

El premi de la Comissió Europea ha reconegut el compromís de Cornellà de Llobregat en transformar-se en una ciutat realment sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes. Aquest esforç de l'administració municipal i de les entitats per construir una ciutat més habitable i sostenible s'emmarca en bona part dins del projecte Cornellà Natura.

En el darrer any, han finalitzat diverses actuacions emmarcades en aquest projecte, integrades en els eixos verds mencionats: la remodelació de l'avinguda dels Alps, reduint un carril per sentit, i del parc de Rosa Sensat, transformat en un parc dedicat a la lectura; les reformes de l'avinguda de Pablo Picasso i de l'avinguda de Sant Ildefons, on s'han ampliat les voreres per fer-ne un espai més verd i amable; la renovació del parc de la Infanta, o la conversió en zona amb prioritat per als vianants del carrer Verge de Montserrat. Totes aquestes actuacions han suposat al voltant de 6,3 milions d'euros d'inversió.

PROGRAMA

Nota de premsa