Alumnes de l'escola Alexandre Galí guanyen un torneig de robòtica de la UPC

Els alumnes de sisè de primària de l'escola Alexandre Galí de Cornellà han participat aquests dies en un torneig de robòtica convocat per la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), la FIRST LEGO League. El torneig ha reunit més de cent nois i noies, d'entre deu i 16 anys, que han resolt, amb els seus robots LEGO MINDSTORMS Education, diferents proves de robòtica relacionades amb el repte d'aquesta edició.

L'equip dels Galinautes, format per alumnes de l'escola de Cornella, va presentar amb èxit el projecte científic i de robòtica sobre l'espai, en el qual havien estat treballant durant el curs, i van guanyar el premi 'LEGO Education Robotix' a les Joves Promeses. Els Galinautes van competir amb 14 equips més, dos equips de sisè i la resta de 4t d'ESO i Batxillerat, de diversos centres educatius de Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

En aquests tornejos, els equips participants comparteixen tot allò que han après durant les deu setmanes de treball previ: presenten els projectes científics en què han estat treballant i demostren la seva creativitat i enginy per dissenyar, construir i programar el seu robot i participar en el ‘Joc del Robot'. A més, els participants demostren que s'han organitzat com a equip i han integrat els valors que promou la FIRST LEGO League (descobriment, innovació, impacte, inclusió, col·laboració i diversió), pilar fonamental del programa.