Cinc projectes municipals premiats com a bones pràctiques per la Fundació Carles Pi i Sunyer

L'Ajuntament de Cornellà ha estat reconegut per la innovació i bona governança de cinc iniciatives que s'han incorporat com a bones pràctiques al Banc de Bones Pràctiques impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals per promoure la millora i la innovació en els governs locals.

Aquest reconeixement ha estat per a projectes de diferents àrees de govern que promouen la transparència i la participació, com són:

  • En l'àmbit de l'esport, el projecte Vine a fer Esport Salut!, activitat física saludable oberta a tota la ciutadania, sense inscripció prèvia i dirigit a persones d'entre 16 i +65 anys, les activitats són gratuïtes i es realitzen en parcs i les places de la ciutat, i l'Escola Esportiva Social, un programa d'activitats esportives extraescolars que fomenta un model social col·laboratiu de valors esportius no competitius.
  • En l'àmbit del medi ambient, el reconeixement ha estat per la iniciativa 'La festa del riu', que contempla la revaloritazació i recuperació del riu Llobregat i el seu entorn natural. L'activitat està coordinada des del departament de Medi Ambient amb la col·laboració d'entitats i empreses locals. Les activitats son totes gratuïtes (excepte una cursa d'obstacles) i obertes a la ciutadania. Aquesta jornada es realitza des de l'any 2014, consolidant-se any rere any tant en l'estructura de les activitats que realitza com en el nombre d'entitats que col·laboren amb el projecte.
  • En l'àmbit de la participació ciutadana, amb le pràctiques 'A Prop Teu', plataforma digital per a la comunicaació directa entre la ciutadania i els regidors i les regidores, un mitjà des d'on es pot comunicar incidències, plantejar queixes, suggeriments i propostes; i els 'Pressupostos Participatius', una iniciativa que es porta a terme des de fa tres anys per promoure la implicació ciutadana en la gestió municipal, i contribueixin amb les seves idees al projecte de ciutat.
Els projectes municipals 'A Prop Teu' i 'Vine a fer Esport Salut!' ja van rebre aquest reconeixement l'any 2015 com a exemple de bones pràctiques dels governs locals.