Alumnes de Cornellà participen en un projecte artístic amb estudiants de Chicago

Els escolars d'entre 9 i 11 anys de l'escola Torre de la Miranda de Cornellà participen aquest any en un intercanvi artístic amb altre centre escolar de Chicago (Estats Units). Es tracta d'un projecte portat a terme per l'IDP-ICE de la Universitat de Barcelona "Creative art Interchange Barcelona-Chicago" que des de fa 4 anys realitza aquest treball de creació artística entre centres de primària, secundària i escoles d'art de Barcelona i Chicago. Cada centre participant està aparellat amb un altre de Chicago del mateix nivell educatiu i treballen conjuntament la seva ciutat i, enguany, també l'obra de l'artista Jaume Plensa. La iniciativa serveix per motivar els alumnes a desenvolupar activitats creatives, i realitzar obres d'art que s'intercanvien per tal que cada centre organitzi una exposició amb les obres del centre "aparellat".

Aquest any s'està treballant a l'entorn de l'obra de l'artista català Jaume Plensa, i el grup de treball (professors i alumnes) mantenen contacte amb ell i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), aprofitant que aquest novembre es va inaugurar una exposició seva, s'ha focalitzat la investigació en l'obra que exposa al MACBA. A través de l'obra i el pensament de Jaume Plensa els estudiants aprenen a construir ponts de comunicació entre cultures, ciutats, pobles i persones. El dia 30 de març es realitzarà una Jornada al MACBA per presentar els resultats de cada escola i podran participar a la taula rodona 'Art i educació' sobre els artistes contemporanis com a referents en l'educació artística.

També podeu veure la informació completa dels 5 anys d'intercanvi a la web del projecte Creative ART Interchange BCN-CHGO: https://sites.google.com/site/creativeinterchange/