1a trobada de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Cornellà

La Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Cornellà ha celebrat recentment la 1a Trobada d'Intercanvi d'Experiències de la XESCO, on l'alumnat va poder explicar i conèixer els diferents projectes que s'estan duent a terme. Enguany la XESCO celebra el 10è aniversari i té previst dur a terme diversos actes i activitats conjuntes per celebrar-ho, com ara la "1a Trobada d'Intercanvi d'Experiències".

La trobada, que va tenir lloc al Citilab, tenia com a objectiu crear un espai d'intercanvi entre els alumnes mitjançant la presentació de cadascú dels projectes que estan duent a terme els vuit centres educatius que hi van participar. En total 38 alumnes i 9 docents de diferents nivells educatius van compartir durant una hora i mitja les seves experiències i van crear sinèrgies a través de la dinàmica 'Niu d'idees'(una caixa niu decorativa on cada grup d'alumnes podia rebre suggeriments i idees per millorar els seus projectes).

Per fer el tancament de l'espai d'intercanvi es va proposar als centres educatius que valoressin els diferents projectes escollint quin dels criteris de bones pràctiques era el més remarcable de cada treball, d'aquesta forma els diferents centres van poder veure quines eren les fortaleses del seu projecte. Finalment, els alumnes van participar al taller 'Enviem les nostres propostes a les capitals Green Leaf!' on mitjançant una dinàmica van poder proposar idees per millorar i fer la ciutat més sostenible. Cada participant va triar una de les idees i la va escriure a una postal que va decorar amb materials naturals, i la va dirigir a una de les ciutats que com Cornellà de Llobregat ha guanyat el premi Green Leaf. Totes les postals, un cop s'hagin exposat, s'enviaran a les diferents ciutats guanyadores del premi Green Leaf.