Encetem un mes ple d'activitats a la ciutat per reivindicar els drets de les dones

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, el Consell de la Dona i l'Ajuntament de Cornellà, juntament amb l'associacionisme i les entitats de dones, organitzen a la ciutat al voltant d'una trentena d'actes i d'activitats per sensibilitzar la població sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones.

Entre els actes destacats d'aquest any, hi ha la lectura del manifest reivindicatiu, el 8 de març, a les 12.00 hores, a la plaça de l'Ajuntament, i posteriorment es convocarà als assistents a participar en la manifestació unitària que es farà a Barcelona a les 17.30 h. Com a acte central que es promou des del Consell, el dijous 7 de març, a les 19 h, tindrà lloc la Gala del Dia de la dona a L'Auditori de Cornellà, on es presentaran els 'Reconeixements 8 de març' a l'Institut Esteve Terradas, pel seu compromís amb l'educació en perspectiva de gènere, la XAJI i la sensibilització i la prevenció de la violència masclista, i als sindicats CCOO i UGT de la ciutat -amb delegades respresentants al Consell Municipal de Cornellà- per la lluita contra la discriminació i l'assetjament laboral de les treballadores, i el suport als moviments feministes del 8 de març de 2018. L'acte finalitzarà amb un concert d'òpera i una sarsuela.

Les activitats, però, comencen aquest dijous 28 amb una xerrada sobre 'Les revolucions i les dones' al CC Joan N. García-Nieto, a càrrec de Vicky Martín (activista feminista, professora de la UOC, grup de Dones d'EUiA de Cornellà i la Dra. Mònica Borrell (activista feminista, professora associada de la UB-Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania). Al llarg de tot el mes de març se succeiran les trobades literàries, exposicions, torneig de futbol femení, l'acte de lliurament del XXIII Concurs de Narrativa Dones Àrtemis, un taller d'autodefensa, etc...

III Festival de música per la Igualtat 

A més, el dissabte 9 de març, durant tot el dia, a la plaça d'Europa, se celebrarà per tercer any el festival que pretén celebrar la igualtat de gènere des d'una visió positiva artística i social. Una jornada festiva emmarcada en el Dia Internacional de la Dona Treballadora a on els alumnes de l'Escola Municipal de Música, artistes locals i grups convidats oferiran concerts que tenen com a objectiu comú la convivència de gènere.

   DESCARREGA'T EL PROGRAMA AMB TOTES LES ACTIVITATS DEL MES DE MARÇ
  III Festival de música per la Igualtat. Dissabte 9 de març, de 10.30 a 20 hores.

10.30 h. Benvinguda al festival amb xocolatada solidària a càrrec de Cornellà Solidari

11.00 h. Actuació de les Bastoneres de Cornellà

11.30 h. Actuació de l'Escola Municipal de Música
Roser Cabanas

13.00 h. Actuació de DJ Berta amb vermut solidari i pilar casteller a càrrec de Castellers de Cornellà

17.00 h. Joves cantants de la ciutat

17.30 h. La Otra (cantautora)

19.00 h. Balkan Paradise Orquestra.

LLOC: Plaça d'Europa