Cornellà activa el protocol per episodi ambiental d'alta contaminació de l'aire per PM10

L'Ajuntament de Cornellà va activar dilluns el protocol  d'actuació en cas d’episodis d’alta contaminació per NO2 i PM10 (aprovat pel Consell Metropolità el 31 de gener de 2017) seguint les recomanacions des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i es van adoptar una sèrie de precaucions per evitar així que s’activés la fase d’Episodi.

No obstant això, des d'avui dimecres 28, atenent els nivells de partícules PM10 enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), i la previsió per al dia d'avui, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, s'ha declarat episodi ambiental per alta contaminació de l'aire pel contaminant PM10, per a la zona de protecció especial (ZPE).

En aquest sentit, es durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells i s'informarà del seu estat, a diari, fins a la seva finalització. També podeu seguir l'estat de l'avís al web airenet.gencat.cat.

Al Canal Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya hi trobareu les principals mesures i recomanacions a adoptar per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire. Hi podeu trobar, a banda de recomanacions de caire general, les mesures de precaució addicionals a adoptar davant de situacions amb nivells elevats de contaminació dirigides als col·lectius més vulnerables i també a la població en general.

Recordeu que aquesta declaració d'episodi ambiental per a PM10 no desencadena l'operativa prevista per a les restriccions de trànsit.

INFORME NIVELLS
Mesures i recomanacions