Cornellà Cuida aborda la correcta sedestació de les persones grans

Aquest dimarts 5 de març, a les 16 hores, el Cornellà Cuida ha programat una nova xerrada adreçada a cuidadors no professionals de persones grans i en situació de dependència, en aquesta ocasió aborda les 'Mobilitzacions bàsiques i sedestació per a la persona gran'.

L'objectiu de la sessió és donar a conèixer les bases teòriques i pràctiques per a realitzar mobilitzacions d'extremitats superiors i inferiors amb la persona gran, així com principis del massatge de derivació. A més d'aprendre les maniobres de mobilitat passiva múscul-esquelètiques, i les bases morfològiques articulars i posicionament de la persona que realitza la maniobra. També veureu alguns exemples d'activitats pràctiques. La sessió anirà a càrrec d'un fisioterapetuta del centre.

El cicle de conferències Cornellà Cuida s'imparteix a la Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents, a la Residència Teresa Duran (Av. Salvador Allende, 45). Es tracta de sessions mensuals de 90 minuts i la participació és gratuïta, tan sols es requereix inscripció prèvia al telèfon 93 375 00 10 o bé per correu electrònic info@dependents.cat

La Fundació compta amb una àrea especialitzada en ajudar els cuidadors no professionals, que presta suport a prop de 2.000 famílies que es troben en aquesta situació. A més, els assistents a les sessions disposen del "Espai Memòria ", creat recentment a la Residència, que poden tenir cura durant aquesta estona de la persona gran o dependent al seu càrrec (subjecte a valoració prèvia). Es tracta d'un servei d'estimulació i atenció diürna orientat a persones amb nivells inicials de dependència, i compta amb l'acreditació de l'Institut Guttmann per realitzar processos de neurorehabilitació en persones afectades d'ictus, demències, etc.