Augmenten un 20% els usuaris del Bicibox i entra en funcionament l'e-Bicibox a Cornellà

Des de finals de febrer de 2019, funciona a Cornellà el nou servei e-Bicibox, la bicicleta pública compartida de la Metròpolis Barcelona, posat en marxa per l'AMB. Aquest nou sistema se suma al Bicibox i a les infraestructures que s'han anat implantat darrerament, com ara limitar la velocitat a 30 km/h en alguns carrers estrets -d'un sol carril de circulació per sentit-, amb l'objectiu que la bicicleta pugui cohabitar amb els vehicles a la calçada, i la creació de nous carrils bicis a la ciutat.

L'ús del Bicibox s'ha anat consolidant a Cornellà, en total ja s'han registrat al Bicibox 229 persones, la qual cosa representa un increment aproximat del 20%, respecte l'any passat. També hi ha hagut un augment dels 18% de bicicletes estacionades als aparcaments Bicibox del municipi, exactament 7.384 bicicletes més aparcades l'any 2018 (en total 48.524 aparcaments) enfront les 41.140 bicicletes aparcades l'any 2017. Els Bicibox ubicats l'any 2018 estan tenint un gran ús i la seva ocupació s'estima en un 58%. L'estimació d'ocupació global a tot el municipi és del 76%. Aquesta dada confirma aquest servei com a una bona solució per a la mobilitat sostenible urbana a Cornellà.

Nou servei e-Bicibox, una aposta més per la mobilitat sostenible

El servei s'ha posat en marxa a 11 municipis metropolitans, que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. En les properes setmanes el servei arribarà també a Sant Cugat del Vallès. Entre tots aquests municipis sumen 45 estacions i una flota de 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit.

Cada estació disposa de 14 places exclusives per a l'e-Bicibox. D'aquestes, entre 6 i 7 són places amb bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i entre 7 i 8 són places buides per a possibles retorns. Els usuaris podran fer servir les bicicletes tant al nostre municipi com a la resta de poblacions on està implantat aquest servei.

A Cornellà el servei de e-Bicibox compta amb vuit estacions i 56 bicis elèctriques. Les estacions de l'e-Bicibox de Cornellà estan ubicades a: carrer del Progrés, 1; Camí de la Destraleta, Carrer de Pau Riera i Gil, 3; Avda. Línia Elèctrica, 23; Adva. Baix Llobregat, 57; Passatge Federico García Lorca, carrer de la Terra Alta, 12,  i carrer de Salvador Dalí, 1 (aquestes dues últimes ubicacions són provisionals).

L'objectiu de l'abonament e-Bicibox és fomentar l'ús quotidià de la bicicleta, un mode de transport sostenible, per a qualsevol tipus de desplaçament i per a qualsevol ciutadà. Per això, e-Bicibox ofereix bicicletes elèctriques. L'abonament e-Bicibox dona dret a disposar, com a màxim durant un dia, d'una bicicleta elèctrica compartida, i a ocupar una plaça d'estacionament Bicibox amb aquesta bicicleta durant el trajecte.

Informa't de les tarifes, estacionaments més propers, i com donar-te d'alta a l'e-Bicibox a https://www.bicibox.cat/ca-es/e-Bicibox-ca