Cornellà destina 1,2 milions d'euros a una nova edició dels pressupostos participatius

Aquest és el quart any consecutiu que es duu a terme l’experiència dels Pressupostos Participatius, en què la ciutadania pot proposar i decidir el projecte que vulgui per a la ciutat o per al seu barri. L'Ajuntament de Cornellà destinarà l’equivalent al 25% del pressupost d’inversions de 2019, és a dir, un total de 1.222.016 €, perquè opineu sobre quins projectes voleu que s’incorporin al pressupost per a l’any 2020. La quantitat s’ha dividit en dues parts: 733.210 € per a propostes localitzades en els barris, i 488.806 € a propostes que puguin beneficiar el conjunt de la ciutat. La iniciativa forma part dels compromisos marcats pel govern municipal per incentivar la corresponsabilitat i la intervenció de la ciutadania en la gestió municipal.

Durant aquest mes hi haurà xerrades a entitats i assocacions veïnals per informar a la ciutadania, i de l'1 al 30 d'abril s'obre el termini perquè cada ciutadà o ciutadana de Cornellà presenti la seva proposta, només cal estar empadronat a Cornellà, tenir més de 16 anys i registrar-se en el web http://pressupostosparticipatius.cornella.cat/

Les propostes es poden presentar al web o als punts d'informació de cada barri. Després s'analitzaran -per revisar el seu cost estimat i s'adeqüen als criteris plantejats-, i entre el 17de juny i el 15 de juliol es podran votar, a través de la mateixa web.

S’accepten totes les propostes que es poden incloure en el capítol d’inversions del pressupost municipal. Pots fer dues propostes com a màxim, per a un barri en concret o per al conjunt de la ciutat, dins d’àmbits com ara: esports, cultura, educació, joventut, patrimoni, solidaritat, lectura... Les més votades s'incorporaran al pressupost municipal de l'any que ve.

La participació ciutadana ha anat augmentat a cada edició, en especial a l'hora de decidir les propostes finals. A l'edició  anterior unes 700 persones van emetre el seu vot per una de les 57 propostes finalment seleccionades, un cop valorada la seva viabilitat legal i econòmica. Les propostes que van rebre més vots, i que van ser incorporades dins de les inversions del pressupost de 2019, van ser aquelles relacionades amb la mobilitat sostenible i la remodelació del parc de Can Mercader, i la instal·lació de tendals a diversos centres educatius.

Descarrega't el full informatiu els PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS amb les bases i els punts on pots dipositar la teva proposta.