Activitats a les biblioteques per commemorar les efemèrides literàries del 2019

Aquest 2019 coincideixen diversos aniversaris de destacats autors de la literatura catalana i universal, a l’entorn dels quals la Xarxa de Biblioteques Municipals, en col·laboració amb l'Ajuntament de Cornellà i la Diputació de Barcelona, ha organitzat diverses activitats culturals gratuïtes.

Així doncs, les propostes versaran al voltant d'aquests autors i autores: l'escriptora Doris Lessing, l'any Brossa i el Dia Internacional de la Poesia, el poeta Walt Whitman, l'autora Teresa Pàmies i l'escriptor Robert Louis Stevenson.

L'escriptora Doris Lessing (Kermanshah 1919 - Londres 2013) va rebre el Nobel de Literatura el 2007, narradora, poeta, assagista i intel·lectual compromesa amb la vida i la literatura, i autora prolífica amb més de mig centenar de llibres.

Joan Brossa ( Barcelona 1919 - 1998) és el poeta avantguardista català més important del segle XX, fou poeta, dramaturg i artista plàstic, encara que ell denominava com a «poesia» tot el que feia.

Walter "Walt" Whitman (West Hills, Nova York, 1819 - Camden, Nova Jersey, 1892) és considerat un dels poetes més influents nascuts als Estats Units, amb una obra que s'ha traduït a més de 30 idiomes.

Teresa Pàmies i Bertran (Balaguer 1919 - Granada 2012) escriptora i periodista catalana. S'hagué d'exilar i va viure, entre d'altres ciutats, a Praga i a París, per retornar a Barcelona el 1971. Atreta per l'actualitat, sobretot la política i amb interessos diversos, va col·laborar en diversos mitjans de comunicació. La seva obra és, en general, un testimoni, sovint novel·lat, sobre la seva existència, condicionada pels esdeveniments històrics i les circumstàncies personals, presentat des del seu compromís polític amb el comunisme.

Robert Louis Stevenson (Edimburg 1850 - Upolu, Samoa, 1894) fou un escriptor escocès, autor d'algunes de les històries fantàstiques i d'aventures que han esdevingut clàssics de la literatura universal, com 'L'illa del tresor' i 'L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde'.