Cornellà renova el segell Infoparticipa amb el 100% d'indicadors aconseguits

Per quart any consecutiu, l'Ajuntament de Cornellà ha tornat a revalidar el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del web municipal. Aquest distintiu l'atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals. L'acte d'entrega dels guardons va ternir lloc el dimecres 13 de març a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per primer cop, 32 ajuntaments obtenen un 100% d'indicadors positius. Cornellà ha estat una de les 110 administracions locals, comarcals i provincials de Catalunya en obtenir el Segell i un dels 32 que ha arribat al 100% dels indicadors aconseguits, és a dir 52 de 52. Enguany, s'exigeix més qualitat en informació sobre retribucions, béns i currículums, així com en competències dels òrgans de govern.

El Segell InfoParticipa es va concebre l'any 2013 amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. La 3a edició a Catalunya va incorporar més indicadors adaptats a la Llei de Transparència, així com també avaluacions als consells comarcals.

El Mapa Infoparticipa
El Mapa InfoParticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP) per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure'n la seva millora.

En el mapa s'avaluen 52 criteris de transparència i en funció del resultat obtingut i del nombre d'habitants del municipi s'atorga una de les següents distincions: Segell Infoparticipa, Menció al Segell Infoparticipa i Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència.

Amb l'assoliment del guardó, l'Ajuntament de Cornellà consolida un cop més tota la feina feta en matèria de proximitat i transparència. Aquest esforç s'ha traduït els darrers anys en una millora constant dels canals de participació i maneres d'informació i implicació de la ciutadania en la gestió pública.

Més informació a:
http://mapainfoparticipa.com/index/mapa/