Tens una proposta per a la teva ciutat? Participa a la nova edició dels Pressupostos Participatius

Durant aquest mes d'abril, romandrà obert el termini de participació ciutadana per quart any consecutiu que es duu a terme a través dels Pressupostos Participatius, per proposar i decidir el projecte que vulgui per a la ciutat o per al seu barri. Enguany, l'Ajuntament de Cornellà ha reservat l’equivalent al 25% del pressupost d’inversions de 2019, és a dir, un total de 1.222.016 €, perquè opineu sobre quins projectes voleu que s’incorporin al pressupost per a l’any 2020. La quantitat s’ha dividit en dues parts: 733.210 € per a propostes localitzades en els barris, i 488.806 € a propostes que puguin beneficiar el conjunt de la ciutat.

S’accepten totes les propostes que es poden incloure en el capítol d’inversions del pressupost municipal. Pots fer dues propostes com a màxim, per a un barri en concret o per al conjunt de la ciutat, dins d’àmbits com ara: esports, cultura, educació, joventut, patrimoni, solidaritat, lectura... 

La iniciativa pretén incentivar la corresponsabilitat i la intervenció de la ciutadania en la gestió municipal. La participació ha anat augmentat a cada edició, en especial a l'hora de decidir les propostes finals. A l'edició  anterior unes 700 persones van emetre el seu vot per una de les 57 propostes finalment seleccionades, un cop valorada la seva viabilitat legal i econòmica. Les propostes que van rebre més vots, i que van ser incorporades dins de les inversions del pressupost de 2019, van ser aquelles relacionades amb la mobilitat sostenible i la remodelació del parc de Can Mercader, i la instal·lació de tendals a diversos centres educatius.

Més informació i presentació de propostes

Per participar-hi només cal estar empadronat a Cornellà, tenir més de 16 anys i registrar-se en el web per poder presentar les propostes: http://pressupostosparticipatius.cornella.cat

Les propostes es poden presentar al web o als punts d'informació de cada barri. Després s'analitzaran -per revisar el seu cost estimat i si s'adeqüen als criteris plantejats-, i entre el 17 de juny i el 15 de juliol es podran votar, a través de la mateixa web. Les més votades s'incorporaran al pressupost municipal de l'any que ve.

A la ciutat trobareu diversos Punts de Suport Digital Digital per si necessiteu ajuda amb el tràmit i també punts de recollida presencial de les vostres propostes.  Descarrega't el full informatiu dels PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS amb les bases, el model de formulari i els punts on pots dipositar la teva proposta.