Dos projectes de ciutat se solidaritzen amb els infants oncològics de l'Hospital de Sant Joan de Déu

El passat 10 d'abril, els centres cívics Sant Ildefons i La Gavarra de Cornellà, juntament amb l'entitat Gent i Futur, es van trobar amb la cap de voluntaris de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Tina Parayre García, per fer-li entrega dels mocadors per a nens i nenes afectats de càncer confeccionats al Taller de Costura Solidària organitzat per les tres entitats de Cornellà.

En aquesta tercera edició del taller, s'han confeccionat unes 100 badanes-mocadors i han participat unes 20 dones al taller de confecció portat a terme cada divendres, des de principis d'any, als centres cívics Sant Ildefons i La Gavarra.

Aquest projecte posa en valor el caràcter solidari, l'esforç i la implicació dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà. Una altra de les iniciatives de comunitat i solidàries amb els infants oncològics és '1.000 i una Nineka', que ha celebrat la quarta edició amb una mostra al Castell de Cornellà, del 15 de febrer al 10 de març, amb la qual es van aconseguir 10.100 euros per avançar en els tractaments d'aquesta malaltia. En confeccionen més de mil, en referència als 1.200 casos de nens i nenes diagnosticats cada any amb càncer infantil a Espanya, i s'exposen en un lloc emblemàtic, el Castell de Cornellà, perquè les persones que vulguin col·laborar-hi en puguin tenir una a canvi d'un donatiu de 10 euros.

La iniciativa "1.000 i una Nineka" va començar com comencen sovint els grans projectes solidaris, amb una experiència de superació, una bona idea i moltíssima il·lusió. Maria Rascón, la seva creadora, ha celebrat enguany el desè aniversari de les seves nines fetes a mà, que ja porten recaptats 50.400 euros per a la recerca del càncer infantil.