Aquestes festes descobreix les millors rutes per caminar saludablement per Cornellà

Aquets dies festius de Setmana Santa, si esteu per la ciutat, podeu aprofitar el bon temps per caminar i gaudir dels espais naturals i descobrir alguns elements del nostre patrimoni històric i cultural que potser encara desconeixeu.

Darrerament, s'han adequat i senyalitzat tres itineraris de camins rurals a l'entorn del riu Llobregat que es poden recórrer a peu o en bicicleta, i et permet descobrir la fauna i flora d'aquest paratge natural, així com una petita part del patrimoni històric (Canal de la Infanta, masies i antics pous d'aigua). I si seguim la ruta marcada pels camins de la ribera del riu Llobregat podreu observar la biodiversitat d'exemplars de flora i fauna d'aquest paratge natural, fins i tot, enllaçar amb la ruta del Parc Agrari del Baix Llobregat i passejar entre camps, canals i masies: un important patrimoni cultural i ecològic.

A més, l'Ajuntamentva editar fa uns mesos una guia 'Cornellà a peu', que recull fins a 17 itineraris per recórrer pas a pas tots els carrers de la ciutat, posant en valor els testimonis del patrimoni històric i cultural que han perdurat fins a l'actualitat, l'entorn natural del riu Llobregat i els espais verds urbans. Els itineraris no presenten cap dificultat i estan senyalitzats amb diferents colors. Tenen una durada aproximada d'una hora, alguns d'ells estan dividits en més d'un tram i tenen una durada més llarga.

A la guia trobareu rutes per descobrir el patrimoni arquitectònic, social i cultural com: 'Cada pedra al seu temps' que repassa la història local; els escenaris més significatius del 'Moviment obrer a Cornellà de Llobregat' (1962-1977) o el 'Canal de la Infanta Carlota' que segueix el curs que traçava aquest canal de rec al terme municipal de Cornellà, inaugurat el 1819, i que va propiciar l'arribada del regadiu a l'agricultura, prenent les aigües del riu Llobregat. I el nou itinerari 'Dones de Cornellà', que us permetrà conèixer com les dones han participat en la transformació del municipi, fent visibles la seva activitat i els espais de memòria on han deixat la seva empremta.

La guia també recull un conjunt de rutes saludables, com ara la ruta de Can Mercader o "del colesterol", com es coneix popularment, que combinen caminar amb exercicis generals de tonificació, d'intensitat baixa i moderada.

Els parcs també són una bona opció per passejar o relaxar-se aquests dies, fins i tot podreu comprovar com molts d'ells s'han renovat per fer-los més agradables i accesssibles per a la ciutadania. És el cas del parc de Rosa Sensat i la seva continuïtat per l'avinguda dels Alps, el parc del Canal de la Infanta (descobriu el nou Jardi de Papallones), i altres propostes interessants com l'itinerari botànic del parc Can Mercader per descobrir la diversitat d'espècies vegetals que donen al parc la singular estètica de jardí romàntic.


web Cornellà a Peu
Guia completa
Nou Itinerari Dones de Cornellà