L'APP de Seguretat Ciutadana, al servei de la ciutat

Guàrdia Urbana

El mes de novembre va fer cinc anys que l'Ajuntament de Cornellà posava en marxa una iniciativa pionera a Catalunya i la resta de l'Estat: l'aplicació per a mòbils de Seguretat Ciutadana. Una aplicació gratuïta i de gran utilitat per a la ciutadania que permetria agilitzar la comunicació amb els cossos de seguretat, i oferir als usuaris una resposta ràpida per actuar en casos d'urgència. Per primera vegada un aplicatiu en l'àmbit de la seguretat comptava amb la implicació dels diferents cossos i estava connectada a ells (Guàrdia urbana, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil de Cornellà).

Què pots fer amb l'APP de Seguretat Ciutadana?

- Els usuaris poden notificar incidències a la Guàrdia Urbana de manera àgil a través d'un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo.

- L'aplicació compta amb el servei de marcatge ràpid, essencial per a l'atenció d'emergències, i contingut pedagògic amb consells de prevenció del delicte, seguretat viària i primers auxilis.

- És gratuïta i està disponible per a telèfons mòbils amb sistema operatiu tant Android com iPhone.

Des de la seva posada en marxa s'han realitzat 10.000 descàrregues a Cornellà

DESCARREGA'T L'APLICACIÓ MÒBIL GRATUÏTA
DE SEGURETAT CIUTADANA DES D'AQUEST QR

Des de fa un any, a més, l'aplicació ha incorporat de forma pionera una nova funció per localitzar persones en situació de risc. El servei permet localitzar-les a través del seu telèfon mòbil, i és aplicable a qualsevol persona en situació de vulnerabilitat, com gent gran, però també adults en situació de dependència o amb alguna malaltia degenerativa, o menors, amb algun tipus de discapacitat.

Per fer ús d'aquest servei, cal certificar, per part d'un professional, que cal un suport perquè la persona vulnerable, en cas d'estar sola, és probable que no pugui avisar en cas d'emergència. Ningú no podrà utilitzar les dades per controlar els moviments d'una altra persona; per fer ús de la funció, tant la persona que sol·licita activar un protocol de recerca com la persona buscada han de tenir instal·lada l'APP Seguretat Ciutadana i estar registrats.