Els fets delictius a Cornellà disminueixen durant el primer trimestre de 2010

Els indicadors de delictes entre els mesos de gener i març de 2010 a Cornellà són positius en relació al mateix període de 2009, registrant un descens moderat. En aquest sentit, el descens és major en els delictes amb força (domicilis, establiments comercial i a l’interior de vehicles) que en els delictes amb intimidació. Un altre indicador favorable és, l’índex de resolució dels delictes que també es mostra positiu respecte al primer trimestre de 2009.

Aquestes dades s'han presentat durant la reunió de la Junta de Seguretat Local de Cornellà, que va comptar amb la participació de l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, la Delegada Territorial del Govern de  la Generalitat, Carme Sanmiguel i els màxims responsables dels cossos de seguretat que actuen a la ciutat: Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional.

Durant la reunió es van abordar els indicadors relatius a la seguretat ciutadana al municipi, el control i seguiment per part de la Guàrdia Urbana de la Ordenança de Convivència i Civisme i les actuacions portades a terme quan a documentació per part de la Policia Nacional.

Segons l’alcalde de la ciutat, Antonio Balmón, aquesta progressiva reducció dels fets delicitius a Cornellà està estretament relacionada amb la bona feina de coordinació amb els diferents cossos de seguretat que actuen a la ciutat, així també com a la tasca de prevenció que es realitza.

D’altra banda, durant el primer trimestre els Mossos d’Esquadra han realitzat 705 visites a establiments comercials, dins de la seva tasca de proximitat, i 267 serveis a les sortides de les escoles; a més de 76 controls de pas. Respecte als dispositius activats durant els partits de l’Espanyol s’han mobilitzat prop de 1.800 efectius en un total de 17 partits i s’ha destacat les escases incidències registrades.

Dades de Ordenança Convivència i de Neteja

En relació a les tasques desenvolupades per la Guàrdia Urbana en el compliment de l’Ordenances municipals de Convivència i de Neteja, es va destacar la campanya de civisme i l’increment de les sancions per incompliments de les ordenances de Convivència i la de Neteja.

En aquest sentit, durant el primer trimestre de 2010 es van fer un total de 221 denúncies per irregularitats en la tinència de gossos i un total de 460 sancions per embrutar la vía pública, entre d’altres.

Finalment, la Junta Local de Seguretat va anunciar l’elaboració un Pla Local de Seguretat (Pla ECOR) per incrementar l’eficàcia i continuar promovent la col·laboració de les forces de seguretat que actuen a la ciutat.