Alumnes de l'Institut Cornellà participen en un projecte a favor de la pau i la No-violència

Des de primers d'any els centres educatius de Cornellà han realitzat diverses activitats emmarcades en el Cicle de Pau, que es va inaugurar el 30 de gener amb el DENIP, Dia Escolar de la No-violència i la Pau, amb l'objectiu de treballar i apostar per la No-violència, donant prioritat als drets humans i la lluita contra la desigualtat i les injustícies.

Enguany a l'Institut Cornellà van fer un taller dins del projecte "Connectant Mons" d'Intermon Oxfam en què participen diversos instituts d'arreu de l'estat, i que compleix amb tots els propòsits del Cicle de Pau. El taller es va dividir en tres fases, una més teòrica en la qual aprenen conceptes bàsics del grafit, muralisme i art urbà, que donen motiu a una fase de sessions reflexives en les quals tots i totes comparteixen experiències injustes viscudes en primera persona, la majoria relacionades amb el masclisme i racisme. Aquestes experiències les treballen en conjunt per a finalment identificar conceptes que les facin front: igualtat, diversitat, lluita... En una altra fase més artística, les conclusions de les sessions van quedar exposades a les parets del centre mitjançant un mural creat pels grups de 2n d'ESO.

El resultat final va ser un mural de grans dimensions, que feia 27mx3m, i que reflecteix les ganes d'igualtat, justícia i interculturalitat que tenen tots i totes les joves de la ciutat, i el model de societat per la qual treballem conjuntament, el de la No-violència.

Al següent enllaç podeu veure el video del projecte