L’Escola Montserrat finalista del Premi Ensenyament 2019

L'escola de Cornellà Montserrat ha estat guardonada com a finalista dels Premis d'Ensenyament 2019 organitzats per la Fundació Cercle d'Economia, que es van lliurar el 6 de maig a l'Auditori del CaixaForum. El premi reconeix un projecte educatiu de centre pensat per millorar íntegrament l'àmbit pedagògic i organitzatiu.

A l'edició d'enguany s'han presentat 30 projectes de diferents centres de Catalunya, però només vam quedar seleccionats 4 centres: una escola i un institut de Barcelona, una escola de Blanes i l'escola Montserrat de Cornellà de Llobregat. Els projectes presentats incidien sobre la millora de l'aprenentatge dels alumnes, l'ús de les noves tecnologies en l'aprenentatge, el desenvolupament de processos de transformació educativa vinculats a l'aprenentatge, el treball competencial, l'empoderament de les famílies o la millora de la inserció dels alumnes en el món laboral, entre d'altres.

El projecte presentat per l'escola Montserrat està basat en el 'Projecte Tàndem' que ha desenvolupat el centre al llarg dels tres últims cursos escolars  amb la col·laboració amb l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB). L'objectiu de l'escola és millorar la formació dels alumnes mitjançant la incorporació de noves metodologies pedagògiques al centre i transformar el centre apropant la recerca a l'aula, estimulant el debat, l'esperit crític i incorporant el mètode científic a l'estructura del pensament en l'alumnat i de forma transversal.

WEB DE L'ESCOLA MONTSERRAT