Més de 20 iniciatives a la ciutat vinculades a la lectura

Durant el mes d'abril un gran nombre d'activitats es promouran a la ciutat per impulsar la lectura com part dels objectius que el govern municipal desenvolupa a través del “Pla Ciutat de la Lectura” per a potenciar-la en tots els àmbits socials i a tots els col·lectius de la ciutat des d'un vessant ampli i transversal.

L'agenda es mostra repleta d'actes de diferent índole i amb diversos escenaris. Una de les primeres accions serà la Jornada “Cornellà i la lectura”, que tindrà lloc el 13 d'abril a partir de les 17 hores al Castell. Aquesta Jornada de treball i reflexió es convoca amb la voluntat d’aplegar la diversitat d’actors i d’agents de la ciutat que treballen en l’àmbit de la lectura, tant els que sorgeixen de la iniciativa de les institucions, com el que neixen de la mateixa ciutadania i de les seves xarxes.

El seu objectiu principal és analitzar la complexitat de fenòmens i actuacions que convergeixen en el panorama de la lectura a la nostra ciutat, així com conèixer de primera ma les diferents activitats que es porten en terme per reflexionar i compartir experiències. L’acte comptarà amb la presència, entre d’altres ponents, de Ferran Mascarell, exconseller de cultura de la Generalitat de Catalunya

Més informació a: jornadalecturacornella.blogspot.com

Durant tota la segona quinzena més d’una vintena d’activitats tindran lloc a la ciutat al voltant dels llibres i la lectura.

Un “banc passallibres” per intercanviar lectura

Una altra de les iniciatives promogudes per impulsar la lectura ésCornellà disposa d’un ‘Banc Passallibres’, a la plaça de Francesc Macià, que a més de ser un lloc on gaudir de la lectura facilitarà l’intercanvi de llibres.

Aquest banc dissenyat per l’escultor Jordi Rocosa, conté a la part posterior un espai per a deixar llibres o agafar-ne de nous. Es tracta d’un banc on llegir, xerrar o badar, com qualsevol altre, però amb un espai destinat a alliberar llibres que vulguem compartir amb un lector anònim (sigui perquè ens ha agradat, sigui perquè volem donar-lo); o bé a agafar el llibre que un altre lector anònim hagi deixat amb aquesta mateixa voluntat. Un element vertical al costat del banc explica breument el seu funcionament.

Si ets jove, et donem 6€ per comprar un llibre

Per cinquè any consecutiu l’Ajuntament de Cornellà vol incentivar la compra de llibres per part dels joves estudiants d’Eso, Batxillerat o Cicles Formatius de la ciutat. Per aquest motiu s’ofereix un abonament de 6 euros per a qualsevol llibre que es compri entre el dilluns 12 d’abril i el divendres 23 d’abril, a les llibreries de Cornellà i que superi aquest import.

Jornada: "Cornellà i la lectura"
"Llegir a Cornellà"