El nou Govern Municipal de Cornellà s’estructura en vuit àrees

Els grups municipals del PSC i En Comú Movem Cornellà (ECMC) han subscrit un acord de govern per al mandat 2019-2023, pel qual els dos regidors d'En Comú s'incorporen a l'organigrama polític del govern municipal de l'Ajuntament de Cornellà, juntament amb els catorze regidors socialistes.

Aquest organigrama distribueix les responsabilitats del govern en vuit àrees, cadascuna al càrrec d'un regidor, més quatre regidors adscrits amb responsabilitats específiques, segons el decret signat per l'alcalde, Antonio Balmón (PSC).

Cal destacar que, de cara a potenciar el desenvolupament sostenible de la ciutat, l'àrea de Presidència incorpora la direcció de programes estratègics i de futur com són el projecte de transformació mediambiental Cornellà Natura, el Pla Comunitari de Sant Ildefons, el Pla Integral de Fontsanta, així com la Guàrdia Urbana i les competències sobre seguretat pública, transport i mobilitat.

 

ÀREES

REGIDOR/REGIDORA

Presidència

Emilia Briones Matamales (PSC)

Política Territorial i Espai Públic

Antonio Martínez Flor (PSC)

Economia i Administració

Sergio Fernández Mesa (PSC)

Igualtat i Educació

Rocío García Pérez (PSC)

Polítiques Mediambientals i Comunitàries

Claudio Carmona Vargas (ECMC)

Cultura i Comunicació

Ot Garcia Ruiz (PSC)

Polítiques Socials

Joana Piñero Romera (PSC)

Joventut i Acció Ciudadana

Lidia Gómez Pla (PSC)

 

DELEGACIONS ESPECÍFIQUES

REGIDOR/REGIDORA

Participació Ciutadana (àrea de Presidència)

Manel Clavijo Losada (PSC)

Comerç i Turisme (àrea d'Economia i Administració)

Nelia Martínez Gallardo (PSC)

Polítiques Comunitàries (àrea de Polítiques Mediambientals i Comunitàries)

Sergio Gómez Márquez (ECMC)

Esports (àrea de Cultura i Comunicació)

Enrique Vanacloy Valiente (PSC)

 

Respecte de l'anterior organigrama, es posa l'accent en les polítiques d'atenció a les persones i, així, s'han creat les àrees específiques de Participació Ciutadana, Polítiques Comunitàries, i Comerç i Turisme, i es reorganitzen algunes atribucions entre els vuit regidors d'àrea.

Per exemple, Joventut i Acció Ciutadana deixa d'estar vinculada a Cultura, que incorpora Comunicació. Igualtat i Educació passen a formar part de la mateixa àrea, a la qual s'hi afegeix el departament de Salut Pública. I Polítiques Comunitàries, amb responsabilitats en  cooperació, nova ciutadania, mediació, memòria històrica o polítiques actives d'ocupació, es converteix en una delegació específica dins d'una àrea també encapçalada per un regidor d'ECMC.

A més, Antonio Martínez Flor (PSC) exercirà la responsabilitat de Primer tinent d'alcalde, i quatre regidors més també han estat designats com a tinents d'alcalde: Emilia Briones (PSC), Sergio Fernández (PSC), Rocío García (PSC) i Claudio Carmona (ECMC).

Projecte obert i basat en el diàleg

Les eleccions municipals del 26 de maig a Cornellà van donar resultat la victòria per majoria absoluta de la llista socialista, que va obtenir 14 regidors. ERC va obtenir 4 regidors, Ciutadans un total de 3, mentre que Podemos i ECMC, en van obtenir 2 cadascun.

En la seva intervenció durant el ple d'investidura, l'alcalde, Antonio Balmón, va destacar el seu compromís amb el desenvolupament de les principals polítiques públiques de progrés per transformar Cornellà, i plantejant que era la seva voluntat obrir-se a un diàleg continu amb el conjunt de la ciutadania i formar àmplies aliances cíviques i socials. Per la seva banda, el cap de llista d'ECMC, Claudio Carmona, va mostrar la seva disposició a construir, sumar i parlar amb tothom, per tal de participar i influir per millorar la ciutat de Cornellà.

Acord de Govern PSC i En Comú Movem Cornellà