Activada l’alerta preventiva per alta contaminació per PM10

Dimarts, 2 de juliol, La Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) de la Generalitat de Catalunya ha passat de FASE EPISODI a AVÍS PREVENTIU l'alerta per PM10 i dona per finalitzat l'AVÍS PREVENTIU de contaminació de l'aire per NO2. El departament durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells i informarà del seu estat cada dia, fins que finalitzi l’episodi per partícules, que no comporta restriccions de trànsit, i l’avís preventiu per NO2.

L'Ajuntament de Cornellà ha activat el protocol per episodi d’alta contaminació per  PM10 (aprovat pel Consell Metropolità el 31 de gener de 2017) seguint les recomanacions des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Dins de la situació d'avís preventiu, es recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments en vehicle privat i fer una conducció eficient, utilitzar el cotxe compartit o si és possible, vehicles de baixes emissions.

Si la situació persisteix, l'AMB ja té a punt la Zona de Baixes Emissions a l’àmbit de les Rondes de Barcelona i que si els nivells de diòxid de nitrogen empitjoren i s’activés la fase d’episodi de contaminació de NO2, es procediria a realitzar les primeres restriccions de circulació.

  Informe de nivells NO2 i PM10 (02/07/2019)
  Mesures en cas d'avís preventiu
     Més informació