Els casals socials de Cornellà atendran gairebé 400 menors

En acabar el curs lectiu, una bona opció per als infants i les seves famílies són els casals, campus i d'altres recursos d'educació en el lleure que tenim a la ciutat. Per tal de facilitar que les famílies amb menys recursos econòmics puguin gaudir d'aquests serveis, l'Ajuntament de Cornellà , conjuntament amb diverses entitats de la ciutat, ha posat en marxa un any més els casals socials per donar resposta a les necessitats socioeducatives i alimentàries dels menors en situació de vulnerabilitat.
 
Al voltant de 400 infants derivats dels serveis socials podran gaudir del lleure durant els mesos de juliol i agost i es garantirà una alimentació saludable i equilibrada. Es posarà especial atenció als infants que durant el curs escolar es beneficien d'ajuts de menjador per part de l'Ajuntament.
 
Durant el mes de juliol, el servei s'inclou a l'oferta de la ciutat. Al mes d'agost hi haurà dues propostes: el Casal de Can Padró i el Casal de Sant Ildefons. El Casal de Can Padró, organitzat per membres de diferents entitats del barri i gestionat per l'esplai Mowgli amb el suport econòmic de l'Ajuntament oferirà activitats lúdiques, artístiques, físiques, sortides i colònies. El Casal Sant Ildefons està gestionat pel Club Infantil i Juvenil Sant Feliu-Sant Ildefons amb el suport d'altres entitats i oferirà diferents activitats socio-educatives, de lleure i esportives, sortides lúdiques i culturals. En aquests dos casals també es donen cobertura a les necessitats diàries alimentàries dels infants i així complir els objectius de prevenció i treball socio-educatiu.
 
Els Casals socials tenen un caire inclusiu a on es pretén garantir la continuïtat d'una alimentació saludable i oferir una alternativa socio-educativa per tots aquells infants i les seves famílies que es troben en situació de vulnerabilitat.

Des del 2013

Els casals socials són una iniciativa que va començar l'estiu del 2013 amb el casal d'agost al barri de Sant Ildefons, al qual es van afegir als dos anys següents el del barri del Pedró i el que atén als nens i nenes de Centre, Riera i Fontsanta, ara conegut com el campus d'anglès.
Uns projectes que van néixer amb la col•laboració i implicació de les entitats dels diferents barris amb l'objectiu de garantir l'alimentació als més petits, al mateix temps que suposa un suport emocional per a infants en risc d'exclusió social.