Consells de seguretat per als mesos d'estiu

Guàrdia Urbana

L'Ajuntament de Cornellà, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, ha activat el dispositiu especial de vigilància i seguretat ciutadana per als mesos d'estiu, per tal de potenciar la coordinació entre els diferents cossos de seguretat per reforçar la vigilància i la seguretat viària, així com prevenir accions incíviques, robatoris, etc.

S'incrementarà la vigilància a les zones comercials, parcs i llocs de major concentració de persones, com en els actes populars i activitats lúdiques realitzades a l'aire lliure, i es vetllarà pel compliment de les ordenances, labor que compta amb el reforç dels educadors cívics, per garantir la convivència ciutadana.

La Guàrdia Urbana recomana millorar la seguretat en el seu domicili:

»Tancament sempre la porta amb clau. Si perd les claus, canvie el pany.
»No obriu la porta del seu domicili a persones desconegudes, ni venedors ambulants.
»Procureu que els accessos a casa compleixin unes mínimes condicions de seguretat (portes blindades, reixes, alarmes ...).
»Demani sempre la identificació al personal de companyies de aigua, gas, llum, etc.

Abans d'anar-se'n de vacances:

»Ser discrets a l'hora de comentar l'absència, evitar donar detalls en les xarxes socials o comentar-ho amb desconeguts.
»Feu una llista dels objectes de valor, en cas de robatori li facilitarà la recuperació.
»Quant a les joies i els diners, deixeu-en un lloc segur.
»Comproveu que totes les entrades possibles queden perfectament tancades.
»No deixeu senyals visibles de la seva absència: no tanqui les persianes del tot o deixi alguna llum encesa o roba estesa.
»Encarregueu a algú de la seva confiança la recollida de la correspondència.

App de seguretat

Des de l'any 2014 Cornellà compta amb una APP de seguretat que tothom es pot descarregar al seu telèfon mòbil i que permet amb un sol clic posar-se en contacte amb els cossos de seguretat a més de consultar consells i altres serveis. És una aplicació gratuïta per a mòbils i tauletes, on ja s'han sumat més de 10.000 descàrregues.

El sistema, de gran utilitat per a la ciutadania, permet agilitar la comunicació amb els cossos de seguretat, i oferir als usuaris una resposta ràpida per a actuar en cas d'urgència. Recentment també ha incorporat un localitzador per a persones en situació de risc.

  Guardia Urbana
Rubió i Ors, 65
93 377 16 90
Emergències: 93 377 14 15
     
  Mossos d’Esquadra
Carrer de la Travessera, 11
93 255 36 00
Emergències: 112
     
app Seguretat Ciutadana   APP Seguretat Ciutadana