Cornellà aposta per una mobilitat sostenible i segura

Del 16 al 22 de setembre Cornellà se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric. Al mateix temps es vol conscienciar a la ciutadania sobre la importància de com aquesta mobilitat també suposa una millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.
L'acte central de la Setmana tindrà lloc el diumenge 22 de setembre, la Festa de la Mobilitat Sostenible, Saludable i Segura, a la plaça de l'Església i la carretera d'Esplugues, tallada al trànsit a l'alçada de la Rambla Anselm Clavé. Durant tot el matí es podrà participar en tot tipus d'activitats familiars i divulgatives.

 


Cornellà Natura

L'Ajuntament de Cornellà impulsa el projecte Cornellà Natura, premiat l'any passat per la Comissió Europea, per aconseguir una ciutat més verd i habitable. Facilitar i impulsar la mobilitat sostenible és un dels seus objectius principals.
En el marc del Cornellà Natura, durant el darrer anys s'han possat en marxa iniciatives com ara l'E-bicibox, el servei metropolità de bicis elèctriques, ampliació de carrils bici, de voreres, actuacions de millores d'accessibilitats a carrers, reducció de límit de velocitat, o plantació de més arbrat i zones verdes a diferents carrers i avingudes de la ciutat.


Camins escolars segurs

Una de les iniciatives que han vist la llum en el darrer any són la promoció de camins escolars segurs. Una iniciativa que l'equip d'educació viària de la Guàrdia Urbana treballa amb escoles (inicialment als barris d'Almeda i El Pedró). En el darrer curs uns 350 nens i nenes han sortit al carrer per valorar com és l'entorn més proper de la seva escola, quins perills es poden trobar, com els poden evitar i com es pot millorar des del punt de vista de la sostenibilitat, la salut, la seguretat i l'accessibilitat.

Programa Setmana de la Mobilitat
Web Cornellà Natura