El carrer Avellaner canvia de cara i elimina les barreres

L'Ajuntament ha iniciat la reforma del primer tram del carrer del Avellaner, en el barri de Sant Ildefons. L'actuació consisteix a reurbanitzar l'entorn del bloc dels números 1-3-5, per a eliminar les escales contínues actuals i incorporar un sistema de rampes, amb un pendent màxim del 6%, per a fer més accessible tota la zona.
La nova configuració de l'espai serà molt més agradable i permetrà que hi hagi una graderia per a fomentar l'ús lúdic d'aquest tram del carrer, a més de mantenir la seva funció principal com a pas accessible.
L'actuació implica renovar el paviment, incorporar més vegetació, tot mantenint els arbres existents, adequar la instal•lació de reg, i canvis en el mobiliari urbà, així com la col•locació de fanals més moderns de tipus LED. També s'uniran en un sol parterre vegetal totes les palmeres que ara tenien un escocell individual.
El termini previst per als treballs és d'uns quatre mesos, i el pressupost de les obres ascendeix a 484.817,10 euros.

S'elimina l'escala del carrer Urgell
D'altra banda, l'actuació als carrers Urgell i Empordà, en la Gavarra, és una de les més destacades que han començat aquest any dins del programa Cornellà Natura, amb un pressupost de 888.328,68 euros. És especialment notable perquè entre altres coses elimina l'obsoleta escala que enllaça el carrer Urgell amb la plaça Tàrrega, apostant per un recorregut mitjançant rampes, sense barreres arquitectòniques.

Aquest estiu han acabat les obres que han permès connectar la zona verda del carrer Montserrat Roig al parc del Canal de la Infanta. Aquesta reurbanització i millora de l'accessibilitat ha estat possible gràcies al recent soterrament de les torres elèctriques que hi havia hagut en la zona durant dècades.

CORNELLÀ NATURA